Med panamskimi dokumenti tudi inšpektor agencije za zdravila

Inšpektor Janez Obreza ter njegova nekdanja sodelavka Tatjana Alfirević trdita, da so jima ukradli identiteto.

Objavljeno
10. april 2016 20.59
shutt*tablete
B. F. Ž.
B. F. Ž.
Dokumenti, pridobljeni v okviru projekta Panama Papers kažejo, da sta lastnika podjetij v davčnih oazah tudi Janez Obreza, inšpektor na Javni agenciji za zdravila in medicinske pripomočke, ter njegova nekdanja sodelavka Tatjana Alfirević.

Obreza je na Samoi, Britanskih Deviških otokih in v Hongkongu prek azijskega urada panamske družbe Mossack Fonseca leta 2011 ustanovil  štiri podjetja, kažejo dokumenti, Tatjana Alfirević pa leta 2014, dve leti po odhodu iz agencije, enega.

Imena teh podjetji spominjajo na imena že obstoječih farmacevtskih družb. Podjetje Alfirevićeve na Britanskih Deviških otokih se tako imenuje kar Krka, d.d., Novo mesto LTD.

Nekdanja inšpektorica na Javni agenciji za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP), danes pa zaposlena v farmacevtskem podjetju PharmaSwiss, zanika, da bi bila s podjetjem v davčni oazi kakorkoli povezana.

Nad nas je že poslala odvetnike, ki so, med drugim, zahtevali, da uničimo vse njene osebne podatke. Poudarili so, da njihova stranka nima nič z družbo Krka iz Britanskih deviških otokov in zahtevali, da njenega imena ne objavimo.

Alfirevićeva sumi, da so ji ukradli identiteto, zato je odšla na policijo. Na ukradeno identiteto se sklicuje tudi njen nekdanji sodelavec Janez Obreza, inšpektor na JAZMP.

Celotno zgodbo si preberite v jutrišnjem Delu in na Delo.si.

 

                                                          Dosje: #Panamapepers