Medicinskim sestram res nižje plače?

Inšpektor zahteva znižanje plač nekaterim medicinskim sestram, administratorkam in drugim poklicem v UKC.
Objavljeno
11. oktober 2018 06.00
Posodobljeno
11. oktober 2018 16.07
Medicinske sestre odhajajo iz bolnišnic, zdaj pa nad nje še z odločbo inšpektorja. FOTO: Jure Eržen/Delo
V UKC Ljubljana so potrdili, da pripravljajo spremembo sistematizacije delovnih mest, ki bo zajela vse poklicne skupine v približno 8200-članskem kolektivu. Vzrok so bile ugotovitve inšpekcijskega nadzora izpred leta in pol. Niso še mogli povedati, kaj točno bo prinesla nova sistematizacija, a po naših informacijah se bodo plače nekaterim medicinskim sestram in administratorkam znižale. Najbrž bo tako tudi v drugih bolnišnicah.


Medicinske sestre odhajajo iz bolnišnic


Medicinske sestre z najtežjih delovnih mest v slovenskih bolnišnicah odhajajo na lažja delovna mesta in v tujino. Zaradi pomanjkanja so poleti v centralnem intenzivnem oddelku UKC Ljubljana že zaprli eno izmed intenzivnih sob, v kateri na leto oskrbijo 1200 najhuje bolnih, opozarjajo pa tudi na ogroženost oskrbe v drugih intenzivnih enotah, kjer je medicinskih sester prav tako premalo. V prvi polovici leta je iz UKC odšlo 115 medicinskih sester in tehnikov, ki jih niso mogli nadomestiti z novimi.

 

V UKC so takrat zdravniki opozorili, da je treba medicinskim sestram na najzahtevnejših delovnih mestih plače vsaj za 20 odstotkov povišati, da bi te, ki še delajo, zadržali. Podobno je tudi v drugih bolnišnicah. Pred kratkim so zaradi pomanjkanja medicinskih sester odpovedali operacije v Novi Gorici, v kadrovski stiski so tudi v jeseniški bolnišnici in drugod. Ali bodo namesto poviška dočakale znižanje plač?


»Inšpektorji ne razumejo zdravstva«


Inšpekcijska odločba za UKC Ljubljana se nanaša na neskladja pri razporejanju na delovna mesta v skladu s kolektivno pogodbo za javni sektor. Težavi sta dve: prva je razporejanje na vodilna delovna mesta, druga pa položajni dodatek na vodilnih delovnih mestih, je za medicinske sestre povedala Saša Kotar, zaupnica sindikata delavcev v zdravstveni negi v UKC Ljubljana.
»Gre za nerazumevanje. Inšpekcijske službe ne razumejo načina vodenja zdravstva. V zdravstvu imamo veliko različnih oddelkov, vsak mora imeti strokovnega vodja zdravnika in glavno medicinsko sestro, medtem ko imajo v javni upravi na oddelku samo enega vodjo,« je povedala Jelka Mlakar, predsednica sindikata zdravstvene nege v obdobju pred odstopom zadnje vlade.

»Takrat smo z ministrico Milojko Kolar Celarc že uskladili novi pravilnik o organizaciji zdravstvene in babiške nege ter oskrbe v javnih zavodih, ministrica je nameravala naslednji dan pravilnik podpisati, a je tisti večer vlada odstopila. Ministrica je kasneje presodila, da podpis tega pravilnika ne spada med tekoče posle vlade v odstopu,« je še vedno razočarana Mlakarjeva.

 

Poleg glavnih sester na oddelkih in klinikah – nekatere vodijo tudi 500 medicinskih sester – imajo vodilno mesto tudi nadzorne sestre in sestre, ki so odgovorne za bolnišnične okužbe. Te »pod seboj« nimajo nikogar, zato do dodatka po uredbi o kriterijih za vodstveni dodatek niso upravičene. Prejemajo približno 50 evrov neto položajnega dodatka (pet odstotkov plače) – po uredbi neupravičeno. Predsednica zbornice zdravstvene in babiške nege Monika Ažman je dejala, da so odgovorne za kakovost, pedagoško delo in varnost pred bolnišničnimi okužbami. Gre za zahtevna dela, ki so zelo pomembna za bolnišnico in bolnika. Zato je v novem pravilniku za organizacijo nege predvideno, da so to v terciarnih ustanovah, kot je UKC, vodstveni kadri. V UKC je 4024 zaposlenih v zdravstveni in babiški negi, od tega le 45 odgovornih za kakovost, varnost in pedagoško delo (ki najbrž zdaj prejemajo položajni dodatek neupravičeno). Tu pa so še vodje oddelkov. Koliko medicinskih sester bo torej zajelo znižanje plač?


Novi pravilnik izenačuje vse bolnišnice


Iz UKC so odgovorili, da bo sistematizacija delovnih mest spremenjena »na nivoju celotnega UKC in bo zajemala vse poklicne skupine – nezdravstvene in zdravstvene delavce. Trenutno so v fazi priprave osnutka za področje Strateškega upravljanja in poslovno-administrativnih storitev. Glede na terminski načrt bomo sistematizacijo zaključili predvidoma v prvi polovici prihodnjega leta.« To je še tako daleč, da za zdaj ne morejo oceniti, koliko ljudi bo zajelo in koliko bo UKC privarčeval na ta račun. Sklepati je, da se bodo s sistematizacijo delovnih mest morale spoprijeti tudi druge bolnišnice.

Monika Ažman iz zbornice zdravstvene in babiške nege je povedala, da novi pravilnik o organizaciji predvideva medicinske sestre v vrhnjem menedžmentu in na drugi ravni vodenja – po vzoru UKC Ljubljana – v vseh bolnišnicah. Poudarja, da se v Sloveniji mačehovsko vedejo do medicinskih sester, ki zato uhajajo v tujino, od koder jih aktivno vabijo z raznimi ugodnostmi. »Družba bo lahko delovala le, dokler bodo ljudje zdravi. Brez medicinskih sester in zdravnikov ne bo šlo,« ocenjuje.