Mesec bo stranki predlagal razpravo o nadaljnjem sodelovanju s Šarčevo vlado

»Vlada izsiljenega postopka privatizacije Abanke ni poskušala ustaviti,« je eden glavnih razlogov za razmislek o njegovi prekinitvi.
Fotografija: Ker dogovorjeno z vlado do poletja ne bo uresničeno, Mesec dvomi v sodelovanje z njo. FOTO: Blažž Samec/Delo
Odpri galerijo
Ker dogovorjeno z vlado do poletja ne bo uresničeno, Mesec dvomi v sodelovanje z njo. FOTO: Blažž Samec/Delo

Ljubljana – »Niti eden od projektov se ne odvija tako, kot smo se zmenili, zato sem se po včerajšnjih dogodkih glede Abanke odločil, da bom organom stranke nemudoma dal v razpravo smiselnost nadaljnjega sodelovanja s Šarčevo vlado. Zaključil jo bo svet stranke, ki bo sredi julija. Takrat bomo sprejeli odločitev, kako naprej jeseni,« sporoča prvi mož Levice Luka Mesec.



V dveh tednih od sestanka s premierom se ni premaknilo nič. FOTO: Leon Vidic
V dveh tednih od sestanka s premierom se ni premaknilo nič. FOTO: Leon Vidic
S sodelovanjem z vlado so v Levici nezadovoljni. Pred dvema tednoma so premieru Marjanu Šarcu izrazili željo, da bi do poletja izpeljali vsaj štiri dogovorjene projekte, in sicer spremembo zakona o zdravstveni dejavnosti, s katero želijo preprečiti privatizacijo zdravstva, uskladitev minimalne urne študentske postavke z minimalno plačo, ureditev nepremičninskega posredovanja ter prenos stanovanj slabe banke na stanovanjski sklad. Kot smo že pisali, naj bi jim premier zagotovila tudi dal.

Tudi sicer opažajo, da vlado zadnje čase vleče v desno. »Včeraj smo prejeli predlog dohodninske reforme, ki jo pripravlja finančni minister. Kljub temu da smo se dogovorili, da bomo šli v pravično reformo, dobivamo takšno, ki bo razbremenila najbolje plačane in povzročila ogromno luknjo proračunu,« še napoveduje Mesec, ki na vprašanja novinarjev ni odgovarjal.

V koalicijskih strankah se za zdaj na namero Levice še niso odzvali, prav tako ne premier, redkobesedni so tudi v opoziciji. S tvitom se je odzval le poslanec NSi Jernej Vrtovec:

Preberite še:

Komentarji: