Migrante je lovila posebna policijska enota

Novomeški policisti so imeli z ilegalnimi prestopniki državne meje na območju Bele krajine polne roke dela.
 
Fotografija: Policist na preži na bregu mejne reke Kolpe. FOTO: PU Novo Mesto
Odpri galerijo
Policist na preži na bregu mejne reke Kolpe. FOTO: PU Novo Mesto

Črnomelj – Črnomaljska policista sta med varovanjem državne meje pri kraju Nova Lipa včeraj opazila skupino oseb, za katere sta posumila, da so nezakonito prestopili državno mejo. Šest tujcev sta prijela in zadržala, okoli 40 tujcev pa se je razbežalo.



V izsleditev migrantov se je napotilo večje število policistov, na pomoč jim je priskočila tudi posebna enota novomeških policistov. Na širšem belokranjskem območju so do večernih ur izsledili in prijeli še 41 tujcev, je sporočila Alenka Drenik z novomeške policijske uprave.

Levi breg mejne reke Kolpe v Učakovcih, kjer migranti pogosto prečkajo reko.FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Levi breg mejne reke Kolpe v Učakovcih, kjer migranti pogosto prečkajo reko.FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Policijski postopki s 46 državljani Pakistana in državljanom Indije še niso zaključeni. Na podlagi zbranih podatkov iz razgovorov s tujci so policisti ugotovili, da so mejo nezakonito prestopili na kraju, kjer ni postavljene panelne ograje. Čeprav so se po Beli krajini razširile govorice, da naj bi migranti pri prehodu čez državno mejo podrli del panelne ograje, nam je tamkajšnji domačin zatrdil, da ta inforamcija ne drži. »Res pa je, da so migranti prečkali mejo na Otoku, torej tam, kjer varovalna ograja še ni postavljena,« je povedal naš vir.

Skupina migrantov FOTO: Jure Eržen/Delo
Skupina migrantov FOTO: Jure Eržen/Delo


Pred naseljem Učakovci pa je panelan ograja dvignjena in tam migranti skoraj vsak dan prečkajo mejo. Policisti so včeraj med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Tribuče in Kapele izsledili in prijeli še tri državljane Iraka, dva Palestinca, dva Sirijca, Indijca in državljana Šrilanke. Policijski postopki s tujci še potekajo, so sporočili iz novomeške policijske uprave.

Komentarji: