Miklavčič: Moje sodelovanje z Živčec Kalanovo je bilo slabo

Pogovori s predsednico Zdravniške zbornice Gordano Živčec Kalan so bili vedno trdi, pojasnjuje zdravstveni minister Borut Miklavčič. Skupina zdravnikov naj bi zaradi nezadovoljstva z njenim delom danes predlagala celo njeno razrešitev.

Objavljeno
31. marec 2010 12.53
Ka. Ž./STA
Ka. Ž./STA
Ljubljana - Moje sodelovanje s predsednico Zdravniške zbornice Slovenije Gordano Živčec Kalan je bilo slabo, je ob robu izvršnega odbora in sveta stranke DeSUS dejal minister za zdravje Borut Miklavčič. Kot je dejal, so bili pogovori z Živčec Kalanovo vedno trdi, da pa se sedaj že dva meseca nista slišala.

Po besedah ministra je namreč pred dvema mesecema demonstrativno zapustila njegovo pisarno ter tudi njene sodelavce pozvala k takojšnjemu odhodu, od tedaj se nista več slišala. Izrazil je upanje, da bo sodelovanje predstavnikov zbornice z naslednjim ministrom boljše.

Skupščina Zdravniške zbornice Slovenije bo sicer na današnji seji volila novega predsednika in člane drugostopenjskega razsodišča zbornice. Čeprav na dnevnem redu seje ni predloga za razrešitev predsednice zbornice Gordane Živčec Kalan, naj bi skupina zdravnikov zaradi nezadovoljstva z njenim delom danes predlagala tudi njeno razrešitev.

Minister Miklavčič se ta čas udeležuje posvetov v stranki DeSUS, kjer med drugim obravnavajo stališča o zdravstveni in pokojninski reformi ter o zakonu o dolgotrajni oskrbi. S predstavniki DeSUS se bo kasneje sestal še minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik, ki je že prispel na kraj pogovorov, posveta pa se udeležuje tudi minister za lokalno samoupravo in regionalno politiko Henrik Gjerkeš, ki začasno vodi tudi kmetijsko ministrstvo.