Milijonski nepremičninski posli Gašparja Gašparja Mišiča

Podjetnik Gašpar Gašpar Mišič je prodal Drogino upravno stavbo v Portorožu in v istem kraju kupil Vojkov dom in vilo Redento.
Fotografija: Nekdanja Drogina upravna stavba v Portorožu ima nove kitajske lastnike. FOTO: Boris Šuligoj
Odpri galerijo
Nekdanja Drogina upravna stavba v Portorožu ima nove kitajske lastnike. FOTO: Boris Šuligoj

Gašpar Gašpar Mišič si je komaj oddahnil, ko so ga pred dnevi pridržali zaradi oddaje dela osrednje portoroške plaže hotelu Kempinski Palace, že mediji spet poročajo o njem. Tokrat zaradi njegovih nepremičninskih poslov. Kitajskim kupcem je prodal portoroško vilo, ki je bila nekoč upravna stavba Droge Portorož, v bližini nekdanjih skladišč soli. Cena  je znašala kar štiri milijone evrov. Obenem pa je na drugem koncu Portoroža kupil propadajoči Vojkov dom in vilo Redento.



Nekdanjo Drogino stavbo, ki se nahaja tik ob glavni cesti skozi Portorož, z zadnje strani obdaja obsežen vrt. Prodajo naj bi Gašpar Mišič izvedel že pred dobrim letom, kupec pa je švicarska družba s kitajskim kapitalom  Kylin Prime Group, ki je sicer večinska lastnica Hranilnice Lon iz Kranja.

Gašpar Mišičevi načrti s propadajočim Vojkovim domom in vili Redento, ki sta spomeniško zavarovana in za katera ne pove, koliko je odštel, bodo za zdaj še počakali. Najprej se bo namreč lotil družinskega hotela v Grožnjanu z 21 sobami.

Propadajoči Vojkov dom, ki se nahaja za porušeno Vilo Virginio v Portorožu. FOTO: Boris Šuligoj
Propadajoči Vojkov dom, ki se nahaja za porušeno Vilo Virginio v Portorožu. FOTO: Boris Šuligoj

Komentarji: