Milojka Kolar Celarc že v domači oskrbi

Ministrico za zdravje so sinoči pregledali na urgenci UKC Ljubljana, zdaj pa je že v domači oskrbi.

Objavljeno
01. december 2017 22.00
B. F. Ž.
B. F. Ž.

Ljubljana - Ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc so po naših informacijah sinoči okoli 19. ure sprejeli na urgenco. Na ministrstvu so to potrdili in za STA sporočili, da je že v domači oskrbi. Ministrica se je menda slabo počutila že dan prej in bila zato prvič, odkar je zasedla položaj, bolniško odsotna. V zadnjem času je menda ogromno delala in spala le po nekaj ur.

Kako resno je njeno zdravstveno stanje, nam predstavniki ministrstva za stike z javnostmi niso zaupali, saj gre za oseben podatek. Smo pa izvedeli, da je bila sprejeta na internistično prvo pomoč, kar pomeni, da naj bi bila obravnavana kot nujni bolnik, ki zaradi akutno nastale bolezni ali pa poslabšanja kronične bolezni potrebuje takojšnjo obravnavo v bolnišnici.

»Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je bila v petek pozno popoldan, z napotnico osebnega zdravnika, zaradi resnejšega zdravstvenega stanja sprejeta na Internistični prvi pomoči Interne klinike UKC Ljubljana. Obravnavana je bila po protokolih za tako ogrožajoče zdravstveno stanje,« so sporočili predstavniki UKC za stike z javnostmi.