Močan veter povzročal težave na cestah in železniških progah

Najhuje je bilo na Gorenjskem; v Kranju je veter odkril večjo površino strehe na gimnaziji, na trgovskem centru na Planini v Kranju pa so s strehe začeli odpadati kovinske plošče.
Fotografija: Veter je veliko nevšečnosti povzročil v Kranju. FOTO: Mateja Udovč
Odpri galerijo
Veter je veliko nevšečnosti povzročil v Kranju. FOTO: Mateja Udovč

Močan veter severnih smeri je danes povzročal nevšečnosti po celotni Sloveniji. Kot so sporočili s Centra uprave RS za zaščito in reševanje, je podrtih veliko dreves, razkrite so strehe objektov, podrtih je tudi nekaj električnih in telekomunikacijskih drogov. Podrta drevesa so nekaj nevšečnosti povzročila tudi v prometu: v Novem mestu je drevo padlo na osebno vozilo, v katerem sta ostali ujeti osebi. V treh občinah so zabeležili prekinitve oskrbe z električno energijo.

Težave so imeli tudi na Slovenskih železnicah. Ob 15.08 je namreč na vozno mrežo Slovenskih železnic na območju železniške postaje Zagorje ob Savi padlo drevo. Orkanski veter je Slovenskim železnicam kar nekaj težav naredil tudi na Gorenjskem.

Posledice izrednega dogodka so odstranjene, promet poteka po obeh tirih. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Posledice izrednega dogodka so odstranjene, promet poteka po obeh tirih. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Po neuradnih ocenah so zaradi podrtega drevesa stali štirje vlaki med Ljubljano in Zidanim mostom, na katerih je bilo ujetih več sto ljudi, ki so v prometni konici potovali iz Ljubljane.

Posledice izrednega dogodka so odstranjene, promet poteka po obeh tirih, piše na spletni strani Slovenskih železnic.
 

Najhuje na Gorenjskem


Na Gorenjskem so zaradi nevščečnosti, ki jih je povzročil veter, posredovali v okoli 45 interventnih dogodkih. Še več dogodkov so obravnavali gasilci na območju kranjske občine, kjer so bile intervencije najštevilčnejše. Poročajo o podrtih drevesih čez cesto, odkrivanju streh, odnašanju reklamnih panojev ter poškodovanju prometne signalizacije, vozil in streh objektov.

V enem primeru je veter dvignil vrtno lopo, ki jo je odneslo v vozilo, v še enem primeru pa se je drevo podrlo na daljnovod in čez železniško progo, so sporočili s kranjske policijske postaje.

Na OŠ Stražišče pri Kranju se je danes podrlo drevo. FOTO: Mateja Udovč
Na OŠ Stražišče pri Kranju se je danes podrlo drevo. FOTO: Mateja Udovč

 
V manjšem številu so se zaradi vetra zgodile manjše prometne nesreče, več pa je primerov, ko je zaradi podrtega drevja nastala škoda na parkiranih vozilih. Poškodovanih je preko 30 vozil.

Na Kidričevi cesti v Kranju je veter odkril večjo površino strehe na gimnaziji, na trgovskem centru na Planini v Kranju pa so s strehe začeli odpadati kovinske plošče. Evakuacija je bila potrebna za ta in še druga dva večja objekta v Kranju, in sicer za dijaški dom ter sosednjo fakulteto na Zlatem Polju.
 
Zaradi podrtega drevja so bile zaprte tudi številke ceste. Na cestah je še vedno veliko listja in vej.

Po podatkih facebook strani Neurje.si je zelo vetrovno tudi na območju Prlekije.


Stanje na cestah


Po informacijah Prometno-informacijskega centra močni sunki vetra ovirajo promet, ponekod na ceste padajo drevesa, veje in razni predmeti. Zaradi podrtega drevja je popolna zapora na lokalni cesti Šenčur - Britof.



V drugi polovici noči na četrtek bo veter slabel. FOTO: Voranc Vogel/Delo
V drugi polovici noči na četrtek bo veter slabel. FOTO: Voranc Vogel/Delo




Preberite še:

Komentarji: