Iz sončnega tedna v bolj deževen vikend

Predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji lahko pričakujete kratkotrajno ohladitev.
Fotografija: Po napovedi vremenoslovcev se bodo v osrednji in vzhodni Sloveniji začele pojavljati krajevne nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč ter tudi v soboto. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Po napovedi vremenoslovcev se bodo v osrednji in vzhodni Sloveniji začele pojavljati krajevne nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč ter tudi v soboto. FOTO: Tomi Lombar

V petek se je zaključilo obdobje vročine, ki se je pričelo na koncu julija. Agencija RS za okolje je opozarjala, da so bile predvsem za petek popoldne in proti večeru v osrednji in vzhodni Sloveniji možne močnejše nevihte z nalivi, točo in močnejšimi sunki vetra. Po napovedi vremenoslovcev je izrazita ohladitev najprej dosegla severovzhodni del države, zvečer in ponoči pa naj bi se ohladilo tudi drugje. Pojavljati se bodo začele krajevne nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč ter tudi v soboto. Na Upravi za zaščito in reševanje voznike opozarjajo, naj v primeru toče ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.

Animacija prikazuje temperature zraka in smeri vetra na višini približno 700 metrov od petka 10. avgusta do torka 14. avgusta. 


Več sonca lahko pričakujete na Primorskem, v ponedeljek pa naj bi se širom Slovenije zopet zjasnilo. V notranjosti Slovenije bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja, ki bo po napovedih do nedelje ponehala.

Nov delovni teden bo po napovedih nekoliko bolj svež, temperature pa bodo v popoldanskem času zopet dosegle 30 stopinj Celzija.V nedeljo in ponedeljek se bo ozračje zopet segrelo, v torek pa je predvidena nova ohladitev, saj bo dež zajel večji del države. Na Arsu napovedujejo prehod nove hladne fronte s padavinami, ki bodo oslabele in ponehale šele v sredo.


 

Preberite še:

Komentarji: