Mura bo prestopila begove, podrte veje in drevo ovirali promet

Popoldne se bo na vzhodu delno razjasnilo, na zahodu in severu bo ostalo pretežno oblačno.
Objavljeno
15. maj 2018 11.56
Posodobljeno
15. maj 2018 15.37
Reka Mura. FOTO: Jože Pojbič
T. V.
T. V.
Še bodo nastajale plohe, ki jih bo več na zahodu države. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18 stopinj Celzija.  
 
Po podatkih Urada za meteorologijo in hidrologijo Agencije za okolje (Arso) se bo Mura danes in jutri razlivala na območju znotraj protipoplavnih nasipov. Manjša razlivanja so možna tudi ob drugih manjših rekah v Pomurju in ob reki Pesnici.

Zalite kleti in podrta drevesa
Iz Maribora in okolice že poročajo o težavah s poplavljanjem meteorne vode. Podtalnica je zalila klet stanovanjskega bloka tudi v Ljutomerju in Rogašovcih.

V Podvleki pa so malo po poldnevu na glavno cesto Dravograd-Maribor v bližini hidroelektrarne Vuhred z dreves padle večje veje in polovično zaprle cesto. Odstranili so jih delavci cestnega podjetja. Nekaj minut prej pa se je na cesto v Meži blizu Dravograda skotalilo drebo in oviralo promet.

 
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti popoldne bo nastalo nekaj krajevnih ploh. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, ob morju 12, najvišje dnevne od 15 do 19 stopinj Celzija.V četrtek in petek se bo nadaljevalo nestanovitno vreme. Dopoldne bo deloma sončno, sredi dneva in popoldne pa bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte, še napovedujejo na Arsu.