Na avtocesti obrnili in vozili v napačno smer (VIDEO)

Veliko nevarnost so povzročili vozniki, ki so začeli voziti v napačno smer, da se izognejo nadležni gneči po prometni nesreči.
Fotografija: Tega se ne počne, saj z vožnjo v nasprotno smer ogrožaš varnost vseh v prometu. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Tega se ne počne, saj z vožnjo v nasprotno smer ogrožaš varnost vseh v prometu. FOTO: Dars

Na gorenjski avtocesti med predorom Šentvid in priključkom Brod proti Kranju so včeraj trčila tri osebna vozila, v nesreči pa se ni nihče poškodoval, toda v ospredju je ostalo vedenje preostalih voznikov v bližini nesreče.

Veliko nevarnost so namreč povzročili vozniki avtomobilov, ki so začeli voziti v napačno smer, da se izognejo nadležni gneči. V napačno smer so tako vozili na priključku Podutik pred predorom Šentvid in ogrožali delo gasilcev, ki so hiteli na kraj nesreče.



Oglasili so se pri družbi za avtoceste (Dars), ki je objavila krajši posnetek nespametne vožnje v nasprotno smer, zraven pa zapisala: »Vozniki, ki so včeraj popoldne vozili v napačno smer na priključku Podutik pred predorom Šentvid, so ovirali delo gasilcev, ki so hiteli na kraj nesreče. Tako početje, tudi če se skrijemo za skupinsko odgovornost, je izjemno nevarno in lahko ogrozi življenja!«



Pred tem je Dars objavil tudi fotografijo voznikov, ki so se pravilno zvrstili in omogočili hiter dostop reševalcev do kraja nesreče.

Preberite še:

Komentarji: