Z biljardno mizo na strehi avtomobila na avtocesto

Primer je prav klical po nesreči. Policisti so na avtocesti ustavili voznika, ki je prevažal nevarno težek in velik tovor.

Objavljeno
07. april 2017 12.18
Špela Kuralt
Špela Kuralt
Celje − Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj na avtocesti ustavili državljana Romunije. Ta je na strehi osebnega vozila in tudi v vozilu samem prevažal izjemno količino tovora, ki ni bil ustrezno zavarovan, kot so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, je bilo v včerajšnjem primeru le vprašanje časa, kdaj bi se zgodila nesreča: »Voznik je na prtljažnik na strehi osebnega vozila naložil mizo za biljard, nanjo pa še preostali tovor, ki ga je peljal v Romunijo. Zaradi teže se je prtljažnik, ki ni konstruiran za prevoz tako težkega tovora, deformiral.«

Kot so še sporočili iz celjske policije, se že pri običajnih prevozih tovora v cestnem prometu zgodi, da tovor pade na vozišče in predstavlja nevarnost za druge udeležence, včerajšnji primer pa je prav klical po nesreči. Vozniku so izdali plačilni nalog, vozilo pa izključili iz prometa in mu odvzeli registrske tablice.