Štajerska avtocesta spet prevozna, toda zastoji so na številnih cestah

Zastoji nastajajo na štajerski, podravski in gorenjski avtocesti, na mejnih prehodih pa so za izstop iz države tudi po enourne čakalne dobe.
Fotografija: Danes velja splošna omejitev prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone, na primorskih cestah do 16. ure, po ostalih cestah v državi pa od 8. do 13. ure. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Danes velja splošna omejitev prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone, na primorskih cestah do 16. ure, po ostalih cestah v državi pa od 8. do 13. ure. FOTO: Tomi Lombar

Na slovenskih cestah pričakovano nastajajo zastoji, saj se številni odpravljajo proti turističnim krajem, na cestah pa potekajo tudi dela. Zastoji nastajajo na štajerski, podravski in gorenjski avtocesti, na mejnih prehodih pa so tako za izstop iz države kot za vstop v državo tudi po dveurne čakalne dobe.



Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavnke proti Avstriji nastal 8 kilometrov dolg zastoj.



Zastoji so na primorski avtocesti na posameznih odsekih med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 10 minut. Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški pa je zastoj dolg 1,5 kilometra. Zastoji so še na cestah Portorož-Sečovlje in Koper-Dragonja.

Na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje osebna vozila pri izstopu iz države čakajo dve uri. Na mejnem prehodu Gruškovje osebna vozila pri izstopu iz države čakajo 30 minut, pri vstopu v državo pa čakajo dve uri, na Starodu pa se za prestop meje čaka do ene ure.

 
Na mejnih prehodih so daljše čakalne dobe tako za izstop iz države kot za vstop v državo. Ponekod je za vstop v državo, pa tudi za izstop iz države treba čakati tudi do dve uri.

Danes sicer velja splošna omejitev prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone, na primorskih cestah do 16. ure, po ostalih cestah v državi pa od 8. do 13. ure.

Komentarji: