V nesreči na gorenjski avtocesti udeleženi tujci, kriva je bila neprilagojena hitrost

Na avtocesti so ponoči trčili avtobus s potniki in dva tovornjaka. Poškodovana je ena oseba, nesreča je v jutranjih urah ohromila promet v obe smeri.
Fotografija: FOTO: PU Kranj
Odpri galerijo
FOTO: PU Kranj

Na gorenjski avtocesti pri priključku za Brnik so v smeri proti Jesenicam trčila tri vozila, so ponoči sporočili s Policijske uprave Kranj. Trčili sta dve tovorni vozili s priklopniki in avtobus s potniki. Eno tovorno vozilo je zaradi nesreče obstalo prečno na avtocesto, drugo tovorno vozilo in avtobus pa sta prebila varovalno ograjo, ki ločuje avtocestna smerna pasova. Zato je bil v jutranjih urah promet močno oviran tako v smeri Jesenic kot Ljubljane.

Avtocesta v smeri proti Jesenicam je bila do okoli 9. ure zaprta. V jutranjih urah je bil promet močno oviran tudi proti Ljubljani.

Prehitevalni pas je bil zaprt. FOTO: PU Kranj
Prehitevalni pas je bil zaprt. FOTO: PU Kranj


Nekaj po enajsti uri je Bojan Kos s Policijske uprave Kranj posredoval več informacij o nesreči. Zgodila se je ob 00.45 uri ponoči, vsi udeleženci so bili tujci. En voznik je utrpel lažje poškodbe in so ga po nesreči odpeljali v zdravstveno ustanovo. Intervenirali so gasilci, nujna medicinska pomoč, DARS in policija.

Nesrečo sta pravzaprav sestavljali dve. Policisti so po ogledu ugotovili, da je prvo s tovornim vozilom in pripetim polpriklopnikom povzročil državljan BiH, ki je zaradi neprilagojene hitrosti po trčenju v odbojno ograjo prečno obstal na
avtocesti.

Za njim sta na mestu nesreče po krajšem času trčila še drugo tovorno vozilo in avtobus. Hrvaški voznik tovornega vozila je trčil v polpriklopnik prvega tovornega vozila, voznik avtobusa, tudi hrvaški državljan, pa vanj. Oba sta prebila varovalno ograjo in z delom vozila obstala na prehitevalnem pasu nasprotnega smernega vozišča proti Ljubljani.

Glede na ugotovitve prometni nesreči policisti obravnavajo kot prekršek, zanj pa sta obravnavana oba voznika tovornih vozil.

V tovornih vozilih sta bila samo voznika. Lažje je bil poškodovan voznik v drugem tovornem vozilu. V avtobusu je bilo 30 oseb, od tega 28 potnikov. Poškodovan ni bil nihče, so pa jih s kraja nesreče z drugim avtobusom prepeljali v prostore PGD Šenčur, kjer so počakali na nadomestni prevoz. Prostore za potnike avtobusa je zagotovila Civilna zaščita občine Šenčur.

Preizkus alkoholiziranosti pri vseh treh voznikih je bil negativen (0,00 mg/l), so še sporočili s Policijske uprave Kranj.

Komentarji: