Na Krki podelili priznanja najbolj inovativnim projektom

Priznanje je prejelo tudi vodstvo BTC City iz Ljubljane za uspešno organizacijo ženskih smučarskih skokov v Ljubnem ob Savinji.

Objavljeno
22. marec 2013 11.36
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija
Ivančna Gorica - Razvojni center Srce Slovenije s sedežem v Litiji je na Krki v ivanški občini podelil priznanja za najbolj inovativne projekte v lokalnih skupnostih.

Med prejemniki je bil tudi BTC City iz Ljubljane, in sicer za organizacijo ženskih smučarskih skokov v Ljubnem pri Savinji, ker so uspeli povezati prostovoljce, gasilce, študente in upokojence iz lokalne skupnosti.

Kot inovativen slovenski projekt je bila prepoznana tudi pobuda Društva za ljudi in prostore z naslovom Živa dvorišča Maribora, ki s kulturnimi dogodki oživljajo pozabljene mestne prostore in jih ponovno spreminjajo v prostore druženja.

Priznanja so bila podeljena v okviru konference o inovativnih lokalnih skupnostih, ki so jo v Družbenem centru Krka organizirali Razvojni center Srca Slovenije, ivanška občina in ljubljansko podjetje Vibacom.

Aleksandra Gradišek, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije je povedala, da so želeli izpostaviti projekte in dobre prakse, ki gradijo na povezovanju podjetnikov, lokalnih skupnosti, šol, vrtcev, torej vseh, ki aktivno soustvarjajo prostor, v katerem živimo.

Nagrajeni so bili še štirje drugi projekti, ki so uspešni v Srcu Slovenije: Dežela kozolcev v Šentrupertu, ki je edini muzej na prostem s kozolci na svetu, Abrahamov ključ (ta povezuje 50-letnike s plemenitim poslanstvom), ohranjanje tradicije oglarjenja v Oglarski deželi na Dolah pri Litiji in prikaz preteklosti ob vodni učni poti Krašnja v Lukovici.