Nevihtni oblaki že prekrivajo dele Slovenije

Na poti v Logarsko dolino je tuje planince včeraj ujelo neurje. Od srede do petka poletno vroče. 
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Bralka
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Bralka

Sinoči so se po Sloveniji znova pojavljala krajevna neurja. Neurje je okoli 19.30 ujelo tudi tuje planince, dva odrasla in tri otroke, ki so bili na poti iz Strelovca v Logarsko dolino v občini Solčava. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Celje in skupaj so nekaj pred 22. uro nepoškodovani prišli nazaj v Logarsko dolino.

Padavine bodo dele Slovenije zajele tudi danes. Ponekod se je že pojavila nevarnost toče.

Okoli 16. ure je neurje zajelo Novo mesto. Na Šegovi in Skalickega ulici je močan veter podrl drevo na cesto. Na Mušičevi ulici je meteorna voda zalila kletne prostore večstanovanjskega objekta.


Kako kaže za naprej? 


Vremenoslovci obljubljajo, da je pred nami vendarle nekaj dni stabilnega vremena. Danes se popoldne še lahko pojavijo plohe in nevihte, jutri pa bo povečini sončno. Predvsem na Štajerskem in v Pomurju bo pihal severozahodni veter, v zahodnih krajih pa jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 26 do 31 stopinj Celzija. Podobno bo v četrtek, ko bo povečini sončno, le v severovzhodni Sloveniji bo občasno zmerno oblačno. Tam bo še pihal veter severnih smeri. Tudi v petek bo sončno, predvsem v gorskem svetu pa bodo popoldne že lahko nastale krajevne nevihte. Najvišje temperature bodo okoli 30 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje. 

Komentarji: