Na mejnih prehodih kolone vse daljše

Na mejnih prehodih Jelšane, Gruškovje in Metlika je čakalna doba do ene ure v in iz države. Voznikom svetujemo mirno in strpno vožnjo.

Objavljeno
29. junij 2018 13.11
Posodobljeno
29. junij 2018 16.07
Zastoji na primorski avtocesti FOTO: Promet.si
Be. B.
Be. B.
Ljubljana - Po poročanju prometno-informacijskega centra se je v opoldan na primorski avtocesti pred Logatcem proti Kopru zgodila prometna nesreča. Zaradi nesreče je bil dalj časa zaprt vozni pas, zastoj je segal vse do ljubljanske obvoznice, potovalni čas pa se je podaljšal za približno eno uro in pol. Zdaj so posledice prometne nesreče že odstranili, razmere so se že umirile in proti Primorski promet poteka kot običajno na petkovo popoldne.

Zaradi prometne nesreče je bil tudi na štajerski avtocesti pred priključkom Ljubljana Šentjakob proti Ljubljani dalj časa zaprt prehitevalni pas. Nastal je zastoj, dolg približno tri kilometre, ki se je že sprostil, še vedno pa je tudi na štajerski avtocesti gost promet. Cesta Slivnica - Hoče - Maribor je zaradi prometne nesreče celo zaprta. Obvoz je za vozila z vinjeto možen po Mariborski vzhodni obvoznici. Nastajajo daljši zastoji.

Zaradi okvare tovornega vozila je bila zaprta vipavska hitra cesta med Vipavo in cestninsko postajo Nanos proti razcepu Nanos. Obvoz za osebna vozila Vipava–Razdrto je potekal po regionalni cesti. Zastoj je segal do ljubljanske obvoznice.
 

Gneča na mejnih prehodih


Na mejnih prehodih Jelšane, Gruškovje in Metlika je čakalna doba do ene ure v in iz države. Voznikom svetujemo mirno in strpno vožnjo.
 

V Ljubljani zaradi del zaprt predor pod gradom v Ljubljani


Zaradi vzdrževanja mestnega drevja bo v soboto in nedeljo med 7. in 17. uro za ves promet zaprt predor pod Ljubljanskim gradom med Poljansko in Karlovško cesto. Obvoz bo urejen, prav tako bodo po obvozni trasi vozili avtobusi potniškega prometa, so sporočili z ljubljanske občine.

Prometna napoved
Po izkušnjah preteklih se bodo julija turistične prometne konice višale vse do konca meseca.

Ta konec tedna bo na povečan promet od Avstrije proti Hrvaški vplival začetek počitnic na Poljskem, Češkem in Slovaškem ter v delih Avstrije, Nemčije in Švice.
Poleg avtocest od Karavank proti Kopru in od Šentilja proti Ptuju bodo zelo obremenjene tudi ceste proti mejnim prehodom v Istri ter mejnemu prehodu Gruškovje, je na svoji spletni strani objavil Prometno-informacijski center za državne ceste.

Priporočajo, da se vozniki na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah. Kot pomoč pri načrtovanju je na voljo tudi prometni koledar.

Kje bodo delovne zapore?

Občasne zgostitve prometa zaradi preureditve pričakujejo na cestninskih postajah – zato opozarjajo na previdno vožnjo.

Ta čas potekajo dela na cestninskih postajah Log in Torovo. V noči na ponedeljek, 2. julija bo na CP Log dodatno oviran promet zaradi spreminjanja zapore.

Na cestninski postaji Unec se bodo pripravljalna dela začela predvidoma 2. julija, postavitev popolne zapore, ki bo trajala sedem dni, je predvidena za 7. julij. Več informacij o zastojih in delovnih zaporah si poglejte TUKAJ.