Avstrijsko reševalno vozilo trčilo zaradi prekratke varnostne razdalje

Tudi na gorenjski in štajerski avtocesti ni šlo brez prometnih nesreč. 

Objavljeno
10. junij 2019 17.02
Posodobljeno
10. junij 2019 20.25
Prometna nesreča pri Vrhniki. FOTO: Gasilska enota Stara Vrhnika
A. I.
A. I.
Na slovenskih cestah je bilo popoldne precej pestro. Zgodilo se je več prometnih nesreč, v katerih žal ni pokala le pločevina.

S Policijske uprave (PU) Ljubljana so tako sporočili, da se je okrog 15.15 na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri naj bi bila po prvih znanih podatkih poškodovana ena oseba, kasneje se je izkazalo, da sta poškodovani dve osebi. V nesreči sta bila udeležena reševalno vozilo tujih registrskih tablic in osebno vozilo prav tako tujih tablic.

image
Prometna nesreča pri Vrhniki. FOTO: Gasilska enota Stara Vrhnika


Nataša Pučko s PU Ljubljana je povedala, da je voznik reševalnega vozila z avstrijskimi tablicami vozil po levem prometnem pasu avtoceste iz smeri Vrhnike proti Logu. Zaradi prekratke varnostne razdalje je trčil v avtomobil znamke nissan, ki je zaradi nenadne zgostitve prometa zmanjševal hitrost. 

V reševalnem vozilu sta bila dva potnika (prevoz enega iz bolnišnice v Reki do avstrijske bolnišnice, je zapisala Pučkova), oba sta utrpela lažje telesne poškodbe. Vozniku, ki je avstrijski državljan, so izrekli globo. 

Gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika so zavarovali mesto nesreče, izklopili akumulatorja, pomagali reševalcem NMP in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Promet je bil na omenjenem odseku oviran in je potekal po odstavnem pasu. 

image
Prometna nesreča pri Vrhniki. FOTO: Gasilska enota Stara Vrhnika


Prometno-informacijski center je ob tem sicer poročal, da je daljši zastoj nastal na primorski avtocesti med Uncem in Vrhniko proti Ljubljani.

Tudi na gorenjski avtocesti ni šlo brez nesreč. Zaradi prekratke varnostne razdalje sta pri počivališču Povodje v smeri Kranja trčila osebno vozilo in kombi. Nihče se ni poškodoval, je pa nastal zastoj, zaradi katerega so občasno zapirali predor Šentvid. 

Okrog 16.30 pa sta na štajerski avtocesti od Lukovice (pred predorom Podmilj) v smeri Celja trčili osebno in manjše tovorno vozilo, tudi tu se ni nihče poškodoval. Promet je bil nato oviran na prehitevalnem pasu. 

Nekaj časa je bila zaprta tudi cesta Moste - Mengeš pri Komendi, saj sta tam trčili dve vozili. Poškodovala se je ena oseba, promet je kmalu stekel. 

Ob tem na Prometno-informacijskem centru še opozarjajo, da od torka, 11. junija, do sobote, 15. junija, bo promet skozi predor Karavanke v nočnem času potekal izmenično enosmerno. Od torka do petka bo zapora med 20. in 5. uro, v noči na soboto pa med 23. in 5. uro. Predvidena čakalna doba za prehod predora je okoli 30 minut.