Sončen konec tedna prinesel tudi gnečo na cestah

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka prenova predora Golovec.

Objavljeno
27. junij 2020 12.45
Posodobljeno
27. junij 2020 18.37
Kontrolna točka na mejnem prehodu Karavanke. Jesenice, Slovenija 21.maja 2020 [mejni prehodi,državne meje,kontrolne točke,pregledi dokumentov,policija,policisti,cestni promet,avtomobili,vozila,Jesenice,Hrušica,Slovenija,Avstrija,motivi] Foto Foto: Jure Eržen/delo
A. V., A. I., STA
A. V., A. I., STA
Prvi počitniški konec tedna je na slovenske ceste zvabil veliko ljudi, ki želijo na lepše. Zastoji nastajajo pred predorom Karavanke proti Sloveniji, kolona je trenutno dolga več kot osem kilometrov.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra je bil na primorski avtocesti v razcepu Gabrk, iz smeri Ljubljane proti Senožečam, nekaj časa zaprt počasni pas. Promet tam zdaj poteka tekoče.

Med Divačo in Kozino v smeri Kopra je bilo ustavljeno vozilo. Pred Kozino proti Kopru pa je bil zaradi predmeta na vozišču oviran promet. Na koncu izolske obvoznice proti Portorožu je nekaj časa nastajal zastoj, a tudi tam promet zdaj poteka tekoče.Danes do 13. ure, na nekaterih primorskih cestah do 16. ure, je oziroma bo veljala omejitev vožnje za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad sedem ton in pol. Omejitev bo veljala še v nedeljo med 8. in 21. uro, na primorskih cestah pa do 22. ure.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka prenova predora Golovec. Skozi predor je prepovedan promet za tovorna vozila nad tremi tonami in pol ter avtobuse v obe smeri. V času prometnih konic so tam možni zastoji.