Voda zalivala kleti in ceste, veter lomil drevesa

Zvečer so se razvile posamezne močnejše nevihte, zaradi katerih so imeli predvsem na severozahodu težave z meteorno vodo in podrtimi drevesi.
Objavljeno
27. maj 2018 17.53
Posodobljeno
28. maj 2018 09.43
Zvečer so nastale posamezne močnejše nevihte. FOTO: Getty Images
L. Z., Ma. F., STA
L. Z., Ma. F., STA
Postojna – Po soparnem dnevu so se nad deli države razbesnele nevihte.

V vasi Podjelše v občini Kamnik je zaradi obilnih padavin meteorna voda zalila hlev in shrambo. Gasilci so iz hleva izčrpali okoli 10 kubičnih metrov vode. V naselju Godič pa so malo pred 19. uro gasilci razžagali in odstranili drevo, ki je padlo na regionalno cesto. 

Podrto drevo je oviralo promet tudi na cesti Mislinja–Velenje v naselju Zgornji Dolič. V Florjanu je meteorna voda zalila delavnico, pododbno se je zgodilo v Srednji vasi pri Šenčurju. Na Prisojah v občini Prevalje se je zaradi močnega dežja zamašil potok. Meteorna voda je ogrožala lokalno cesto. Gasilci so očistili strugo potoka. 

V Spodnjem Brniku pri Cerkljah so gasilci črpali meteorno vodo s poplavljenega cestišča ter iz kleti stanovanjske hiše, iz katere so izčrpali okoli tri kubične metre meteorne vode.

V ponedeljek zjutraj se v notranjosti države lahko zadržuje nizka oblačnost. Dopoldne bo pretežno jasno, popoldne pa bo nastajala spremenljiva oblačnost. Pojavljale se bodo krajevne nevihte, ki se lahko zavlečejo v večer. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 24 do 30 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo zjutraj nastalo nekaj nizke oblačnosti. Čez dan bo pretežno jasno, sredi dneva in popoldne bodo nevihte spet bolj verjetne.