Ermenčeva umaknila prelog kazenskega pregona zoper Škerbinca

Zoper Bojana Požarja oziroma spletni Požareport, ki je pisal o njenem zdravstvenem stanju, predloga za pregon ne namerava umakniti.
Fotografija: Ermenčeva je predlog za kazenski pregon vojaški policiji podala 17. maja 2019, ker naj bi Škerbinc s komentiranjem zdravstvenega stanja škodoval njenemu dobremu imenu. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Ermenčeva je predlog za kazenski pregon vojaški policiji podala 17. maja 2019, ker naj bi Škerbinc s komentiranjem zdravstvenega stanja škodoval njenemu dobremu imenu. FOTO: Jure Eržen/Delo

Načelnica generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc je s pisno izjavo umaknila predlog za kazenski pregon zoper brigadirja Miho Škerbinca, so sporočili z ministrstva za obrambo. Za umik se je odločila »po tehtnem premisleku, saj je ocenila, da bo to pripomoglo k dvigu ravni organizacijske kulture in izboljšanju medsebojnih odnosov«. Predlog je umaknila že 10. septembra.

Z umikom predloga ni več pogojev za kazenski pregon, zato je državni tožilec kazensko ovadbo zavrgel, so pojasnili na ministrstvu. Ermenčeva je predlog za kazenski pregon vojaški policiji podala 17. maja 2019, ker naj bi Škerbinc s komentiranjem zdravstvenega stanja škodoval njenemu dobremu imenu.



Zoper spletni portal Požareport, ki je prvi pisal o njenem zdravstvenem stanju, oziroma Bojana Požarja pa Ermenčeva predloga za pregon ne namerava umakniti.

Škerbinc je bil del ekipe, ki si jo je postavila Alenka Ermenc. Na mestu poveljstva sil je 21. decembra lani zamenjal Milka Petka. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Škerbinc je bil del ekipe, ki si jo je postavila Alenka Ermenc. Na mestu poveljstva sil je 21. decembra lani zamenjal Milka Petka. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Škerbinca je sicer minister za obrambo Karl Erjavec na predlog Ermenčeve razrešil z mesta poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske v začetku aprila. Razrešen je bil brez posebne obrazložitve, pač zato, ker je Ermenčeva izgubila zaupanje vanj. Pravi razlog naj bi bilo ravno Škerbinčevo domnevno širjenje informacij o zdravstvenem stanju Ermenčeve. Je pa Erjavec med razlogi za to omenjal tudi nočno streljanje z najtežjimi kalibri na vadišču na Počku, za kar ni vedelo niti obrambno ministrstvo niti načelnica Ermenčeva.

Ker je informacije o ravnanju Škerbinca zbirala obveščevalno-varnostna služba ministrstva za obrambo, se je moral Erjavec zaradi očitkov o njeni zlorabi zagovarjati pred poslanci. Interpelacijo, ki jo je v DZ vložila poslanska skupina SDS, in v kateri so mu očitali tudi, da je bila razrešitev Škerbinca nezakonita, je Erjavec prestal.

Komentarji: