Naj termalno kopališče Terme Olimia

Zmagovalci tudi Bioterme, Paradiso, Bled, Celje in Atlantis.

Objavljeno
16. oktober 2015 14.47
A. S., gospodarstvo; STA
A. S., gospodarstvo; STA

Slovenska Bistrica − Za najboljše veliko slovensko termalno kopališče so bile letos po mnenju kopalcev izbrane Terme Olimia z Aqualuno. Zmagovalci po ostalih kategorijah so še kopališče Bioterme iz Male Nedelje, Terme Paradiso, Grajsko kopališče Bled, Letno kopališče Celje in Vodno mesto Atlantis.

Med velikimi termalnimi kopališči se je na drugo mesto uvrstila lanska zmagovalka, Termalna riviera Terme Čatež, na tretje pa moravskotopliške Terme 3000.

Med srednje velikimi termalnimi kopališči je za Biotermami na drugem mestu pristal Thermana Park Laško, na tretje pa so uvrščene Terme Banovci.

V kategoriji malih termalnih kopališč so za najmlajšimi slovenskimi termami (Paradiso) Terme Snovik, Rimske terme pa so zasedle tretje mesto.

V kategoriji naravnih kopališč je za blejskim kopališčem Simonov zaliv, na tretjem pa Talaso Strunjan.
Za celjskim letnim kopališčem je v tej kategoriji letos ljubljanska mestna plaža Laguna, na tretjem mestu pa novinec med prejemniki − Letno kopališče Brestanica.

Zmagovalec kategorije pokritih kopališč je znova brez konkurence ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu je Aquapark Žusterna, na tretjem pa Vodni Park Bohinj.