Najboljša priprava na esej na maturi  

Novo šolsko leto se je začelo. Za dijake zaključnih letnikov bo še posebej stresno, saj je treba za nadaljevanje študija na izbrani fakulteti uspešno opraviti tudi maturo, ki je prvi pomembnejši izpit in zahteva celostno znanje vseh štirih let.  

Objavljeno
02. september 2019 14.31
Posodobljeno
02. september 2019 14.42
Foto Shutterstock
N. M.
N. M.
Trd oreh za marsikaterega dijaka je esej, saj prispeva kar polovico končne ocene iz slovenščine. Generacija maturantov 2020 bo svojo sposobnost pisanja v slovenskem jeziku dokazovala ob štirih Cankarjevih dramah: Za narodov blagor, Kralj na Betajnovi, Pohujšanje v dolini šentflorjanski in Hlapci.
 
Založba Beletrina je v sodelovanju z družbo Delo izdala knjigo Cankar na maturi 2020, ki bo maturantom pomagala pri boljši pripravi na maturitetni esej.
 
Knjiga vsebuje vse štiri Cankarjeve drame, ki so v obravnavi za esej, spremna besedila pa so pripravili profesor in znanstvenik dr. Igor Grdina, literarni zgodovinar in prevajalec Erwin Koestler, slavistka mag. Ivana Zajc in profesorica slovenščine Mojca Ozvald.
 
 
Ekskluzivno – dostop do webinarjev
 
Poleg spremnih besedil in slovarčka neznanih besed pa sta dragocena dodana vrednost knjige dve spletni predavanji oz. webinarja. Dostop do njih bo omogočen s kodo, ki jo dijaki prejmejo ob nakupu knjige. Interaktivna webinarja bosta v živo tik pred pisanjem maturitetnega eseja, in sicer 2. in 23. aprila 2020. Dijaki bodo lahko postavljali vprašanja, na katera bodo odgovarjale učiteljice slovenščine s slovenskih gimnazij.
 
Več o knjigi.

​Naročila na knjigo so že v teku pri založbi Beletrina, dodatne informacije dobite na telefonski številki 01 200 37 00 ali e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Vsi kupci knjige prejmejo tudi enomesečni dostop do digitalnega časopisa Delo.