Največ smučarjev v desetih letih

Kljub suhi zimi na Rogli uspešna zimska sezona, smučarjev je bilo več, prenočitev toliko kot prejšnjo zimo.
Fotografija: Na Rogli spet sneži, a so v petek žičnice ustavili. FOTO: Brane Piano
Odpri galerijo
Na Rogli spet sneži, a so v petek žičnice ustavili. FOTO: Brane Piano

Zreče – V pravkar končani zimski sezoni – žičniške naprave so ustavili v petek, je Roglo obiskalo največ smučarjev v zadnjih desetih letih. V podjetju Unitur so zato zadovoljni, da zima z malo padavinami ni vplivala na obisk, pa saj tudi ni mogla, ker so vsa smučišča že decembra zasnežili.
 
Od lanskega 1. decembra do petka, 5. aprila, so tako našteli 126 smučarski dni in 209.617 smučarjev, kar je 3,7 odstotka več kot predzadnjo zimo. Povprečno je vsak dan na Rogli smučalo 1664 smučarjev. Po njihovem zimsko-letnem sankališču pa so se pozimi obiskovalci spustili 13.582-krat.
 
V istem obdobju so imeli v štirih mesecih na Rogli in v Termah Zreče 99.545 prenočitev, kar je toliko kot prejšnjo zimo in pomeni povprečno 80-odstotno zasedenost vseh prenočitvenih kapacitet. Pri tem so imeli šest odstotkov več tujih gostov.
 
Barbara Soršak, direktorica Uniturja, pod katerega spadata Rogla in Terme Zreče, pravi, da jim to ne bi uspelo brez investicij in dodatne ponudbe. Pred začetkom zime so tako lani prenovili Hotel Rogla na Rogli, v Otroškem snežnem parku na Rogli so postavili 90 metrov dolg pokrit smučarski tekoči trak in izboljšali pogoje za učenje snežnih športov ter omogočili zabavo na večernem sankanju, uredili so novo parkirišče z vsemi priključki za 40 avtodomov na vrhu Rogle, razširili smučarski bar Uniorček in kupili avtomat za servisiranje smuči.
 
Na Rogli je bilo minulo zimo tudi več zabave za otroke in odrasle na smučiščih in v hotelih, vzgojitelji pa so za otroke skrbeli v zanje zgrajeni pohorski vasici in v snežnem parku. Posebnost Rogle je skupno trženje s storitvami v Termah Zreče, za kar imajo lastniki smučarskih vozovnic tudi popuste, v gostinski ponudbi hotelov in koč na smučiščih pa kulinarično ponudbo sestavljajo modernizirane tradicionalne pohorske jedi iz lokalno pridelanih sestavin.
 
Navsezadnje je Rogla pozimi gostila več mednarodnih tekmovanj in dogodkov, tudi svetovni pokal v deskanju na snegu v paralelnem veleslalomu in mladinsko svetovno prvenstvo v deskanju na snegu ter evropski pokal v deskanju na snegu v paralelnih disciplinah.

Komentarji: