Največ snega na zahodu, ponekod tudi več kot dvajset centimetrov (FOTO)

Najvišje dnevne temperature so bile od –1 do 3, na Primorskem od 5 do 8 stopinj Celzija.
Fotografija: Na nekaterih cestah že nastajajo zastoji. FOTO: Roman ŠŠipić
Odpri galerijo
Na nekaterih cestah že nastajajo zastoji. FOTO: Roman ŠŠipić

Prejšnji teden napovedani sneg je v noči s ponedeljka na torek pobelil velik del Slovenije. Najmočneje je snežilo v zahodnem delu države. Na nekaterih cestah so nastali zastoji, nujni sta prilagoditev vožnje vremenskim razmeram in dodatna previdnost. Po nižinah je zapadlo od pet do petnajst centimetrov snega, ki bo po napovedih vremenoslovcev hitro skopnel.

Po podatkih Arsa je v 12 urah od ponedeljka zvečer do torka zjutraj na brniškem letališču zapadlo tri, v Ratečah pa 13 centimetrov snega. Največ snega je zapadlo na Vojskem: 24 centimetrov.

Največ težav je bilo na Primorskem, kjer je bil zaradi zdrsa tovornega vozila oviran promet na primorski avtocesti na razcepu Gabrk iz smeri Sežane proti Ljubljani.

...
...


Iz Celja so sporočili, da sneženje v njihovi okolici ni povzročalo večjih težav. Razen v Pečici, kjer je na cesti obstalo nekaj tovornih vozil, promet povsod poteka tekoče.

Tudi v Ljubljani zaradi zimskih razmer niso opazili posebnosti, so sporočili s PU Ljubljana. Od šeste ure zjutraj so se zgodile tri manjše prometne nesreče in ena s telesnimi poškodbami, a pri nobeni niso bile vzrok za nesrečo zimske razmere.

»Vse glavne ceste in avtocesta na Gorenjskem so normalno prevozne ter splužene in posipane. Kljub temu so razmere povsem drugačne kot v ponedeljek in zahtevajo prilagojeno vožnjo. Bistveni so prilagojena hitrost, večja varnostna razdalja ter pravilna stran oziroma smer vožnje. Izogibajte se tudi prehitevanju,« so sporočili s PU Kranj.

Posvarili so še voznike, naj zelo pazijo na pešce. Zaprta sta bila prelaz Vršič in cesta Strmec–Mangart. Zaprta je bila tudi regionalna cesta Razdrto–Podnanos. Verige so obvezne na prelazu Korensko sedlo, na avstrijski strani prelaza Ljubelj, italijanski strani prelaza Predel ter na cesti Črni Vrh–Col.

Na nekaterih cestah že nastajajo zastoji. FOTO: Mavric Pivk
Na nekaterih cestah že nastajajo zastoji. FOTO: Mavric Pivk


Druga polovica dneva bolj umirjena


Torek je bil oblačen. Zjutraj in dopoldne je po nižinah Primorske še deževalo, drugod po Sloveniji pa snežilo, so zapisali na Arsu. Proti večeru so se vremenske razmere nekoliko umirile. Sredi dneva so padavine oslabele. Sneg je od juga prehajal v rahel dež, ki je do večera večinoma ponehal.

...
...


Najvišje dnevne temperature so bile od –1 do 3, na Primorskem od 5 do 8 stopinj Celzija.



V sredo bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od –2 do 3, na Primorskem do 7, najvišje dnevne od 1 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 12 stopinj Celzija.

Preberite še:

Več iz te teme:

Komentarji: