Največjo predstavitev bodo imeli Kitajci

Pred začetkom sejma MOS optimizem: 1542 razstavljavcev iz 35 držav

Objavljeno
06. september 2016 19.33
MOS
Brane Piano
Brane Piano
Celje – »Zanimanje razstavljavcev za celjski Mednarodni sejem obrti in podjetnosti (MOS) se še naprej povečuje. Vsako leto jih je več iz tujine, več bo kulinarične ponudbe in za prosti čas, v gradbenem sektorju pa je še opazna kriza.

»Na splošno zaznavamo optimizem,« pravi direktor Celjskega sejma Robert Otorepec. Na 49. MOS, največjem takšnem sejmu v tem delu EU, se bo med 13. in 18. septembrom na 65.000 kvadratnih metrih v 15 sejemskih dvoranah predstavljalo 1542 razstavljavcev iz 35 držav. Obsežen del sejma bo namenjen ponudbi za gradnjo in obnovo, kamping in karavaning ter kulinariki.

Hkrati sejem ostaja pomemben partner Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS). »Za OZS je MOS eden najpomembnejših dogodkov, a ne samo zaradi predstavitve izdelkov in storitev naših članov, temveč tudi za promocijo deficitarnih poklicev, kot so elektrikar, mizar, slikopleskar, avtoserviser, steklar, optik, pek in slaščičar, ki jih bomo tudi letos na sejmu promovirali v Ulici obrti,« pravi predsednik OZS Branko Meh.

Poleg ugodnih nakupov in brezplačnih svetovanj MOS ostaja predvsem poslovni sejem, ki krepi svojo vlogo vzpostavljanja poslovnih stikov in priložnosti. Nina Ermenc Pangerl s Celjskega sejma pravi, da bo največjo poslovno predstavitev pripravilo 100 kitajskih podjetij, predstavila pa se bodo še gospodarstva in podjetja Hrvaške, Indije, Srbije, Tajvana, Venezuele, Ukrajine, Vojvodine ter skupaj Velike Britanije in Kanade. Avstrija in OZS bosta pripravili posebno poslovno srečanje, obeta se tradicionalni dan gospodarske diplomacije, prvič se bo na poseben način v MOS vključilo gospodarsko ministrstvo s tematskimi konferencami, minister Zdravko Počivalšek in državni sekretar Aleš Cantarutti pa bosta vsak dan med 17. in 18. uro na voljo za pogovore.