Namesto deset kar enajst pravnikov

Zaključilo se je glasovanje za izbor “10 najvplivnejših pravnikov 2005”. V letošnjem izboru so kar trije pravniki dobili enako število glasov, zato je v končnem izboru namesto desetih kar enajst imen.
Objavljeno
23. november 2005 17.23
Nekdanji prometni minister Marko Pavliha
Ljubljana - Danes se je uradno zaključilo glasovanje za izbor “10 najvplivnejših pravnikov 2005”. V letošnjem izboru so kar trije pravniki dobili enako število glasov, zato je v končnem izboru namesto desetih kar enajst imen. Najvplivnejši pravniki leta 2005 so: Barbara Brezigar, dr. Miro Cerar, dr. Peter Čeferin, dr. Šime Ivanjko, Branka Neffat, dr. Marko Pavliha, Uroš Pogačnik, Miro Senica, dr. Lovro Šturm, Tomaž Vesel in dr. Gregor Virant.

V prvem krogu 91 kandidatov

Izbor najvplivnejših pravnikov je letos že petič zapored organizirala družba IUS SOFTWARE preko spletnega portala www.ius.info. V drugi krog izbora, ki je potekal od 8. do 22. novembra, se je uvrstilo dvajset kandidatov izmed 91 prispelih predlogov prvega kroga. Enajst najvplivnejših pravnikov bo družba IUS SOFTWARE povabila na okroglo mizo, kjer bodo izmenjali svoja stališča in poglede na aktualna družbena vprašanja.

Priljubljenost izbora se povečuje, saj je sodelovalo kar 12 odstotkov več udeležencev kot v preteklem letu. Primerjava letošnjega in lanskoletnega izbora kaže, da je med najvplivnejšimi pravniki tudi nekaj novih imen.

Mag. Tomaž Iskra, direktor družbe IUS SOFTWARE, pravi: “Odziv na izbor se iz leta v leto povečuje, iz česar lahko sklepamo, da slovenska strokovna in širša javnost prepoznava in priznava pomembno vlogo pravnikov. Jasno je, da nekateri posamezniki s svojimi dejanji in s svojim razmišljanjem še posebej izstopajo, zato je seveda smiselno in zanimivo, da nanje opozorimo. Še posebej pa se veselimo okrogle mize, kjer najvplivnejši pravniki leta, ki so jih izbrali naši glasovalci, predstavijo svoja mnenja in stališča o aktualnih in prihodnjih dogodkih, ki bodo oblikovali naš vsakdan.

Zaključna okrogla miza bo v torek, 6. decembra 2005 ob 10. uri v Stekleni dvorani Grand hotela Union v Ljubljani.