Namesto Kralja bo Šarcu pomagal voditi LMŠ Tomaž Simetinger

Predsednik LMŠ Marjan Šarec za novega generalnega sekretarja stranke imenoval Tomaža Simetingerja.
Fotografija: Tomažž Simetinger - novi generalni sekretar stranke LMŠ. FOTO: Blažž Samec/Delo
Odpri galerijo
Tomažž Simetinger - novi generalni sekretar stranke LMŠ. FOTO: Blažž Samec/Delo

Z LMŠ so sporočili, da bo Braneta Kralja na mestu generalnega sekretarja stranke nadomestil Tomaža Simetinger, dosedanji direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Dosedanji generalni sekretar največje vladne stranke se je v centru medijske pozornosti znašel, ker je prvi nadzornici Uradnega lista Ireni Prijović sporočil, da »država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja te državne družbe«. Predsednik LMŠ Marjan Šarec je njegov odhod napovedal že konec avgusta. Kralj sicer ostaja del stranke. »O usodi Bratenta Kralja se bo odločalo v prihodnjih dneh, mesecih ali kakorkoli že,« je še izpostavil Šarec.

Na sliki Marjan Šarec ob Branetu Kralju z ministri in poslanci. FOTO: Leon Vidic/Delo
Na sliki Marjan Šarec ob Branetu Kralju z ministri in poslanci. FOTO: Leon Vidic/Delo
Tomaž Simetinger, etnolog in kulturnik, je sicer njegov stari znanec, s katerim sta sodelovala že na lokalni ravni. Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik se je pridružil v začetku leta 2017 kot vodja oddelka kulture, po odstopu direktorice pa je postal vršilec dolžnosti in nato direktor. »Zdi sem mi, da bo Tomaž Simetinger dal novo energijo stranki in da bo znal krmariti med vsemi čermi, ki so v politiki,« je ob njegovi predstavitvi izpostavil Šarec in napovedal, da se bo novi generalni sekretar predvsem posvetil izgradnji stranke.

»Verjamem, da je stranka sredinska. Verjamem v demokratičen dialog. Verjamem, da bomo na koncu mogli prisluhniti drug drugemu, da bomo na koncu našli skupne rešitve, da bo šla Slovenija naprej,« pa je dejal novi generalni sekretar in napovedal, da bodo v stranki odprti za vsakršno dodatno mnenje, kar bi lahko dalo stranki dodatno programsko vrednost. Glede političnega kadrovanja, ki je odneslo njegovega predhodnika, pa je povedal, da je »politično kadrovanje ena od stvari, okoli katere se dela preveč pompa. Imamo postopke in teh zakonitih postopkov se je treba držati«.

Preberite še:

Komentarji: