Trgovine za praznike zaprte, okoli nakupovalnih središč že gneča

Trgovine bodo za letošnje božične in novoletne praznike zaprle svoja vrata. 24. in 31. decembra pa bo krajši delovni čas.
Fotografija: Nakupovalni centri bodo 25. in 16. 12. tr 1. in 2. 1. ostali zaprti. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Nakupovalni centri bodo 25. in 16. 12. tr 1. in 2. 1. ostali zaprti. FOTO: Roman Šipić/Delo

Le še nekaj dni nas loči od božičnih praznikov in še nekaj več od novoletnih, zato številni že nakupujejo božična in novoletna darila, mnogi pa bodo nakupe opravili tik pred zdajci. V skladu z novo kolektivno pogodbo za trgovinsko dejavnost, ki je začela veljati 15. avgusta letos, bodo za praznike, torej za božič in dan samostojnosti ter prvega in drugega januarja, vse večje trgovinske verige in trgovski centri zaprti.

Velik delež trgovin po Sloveniji bo tudi 24. in 31. decembra prej zaprl svoja vrata. Tako bo večina Mercatorjevih hipermarketov po državi na ta dva dneva odprta do 18. ure, na Rudniku in Prvomajski ulici v Novi Gorici pa do 17. ure. Enako velja tudi za Intersparove centre. Tuš bo 24. in 31. decembra odprt do 18. ure, v E.Leclercu pa bodo kupci lahko v ponedeljek 24. nakupovali do 19. ure, 31. decembra pa do 18. ure. 

To pa ne pomeni, da bodo zaprte čisto vse trgovine. Če sklepamo po prazniku 15. avgusta, se tudi tokrat povečanega prometa lahko veselijo na bencinskih servisih, v manjših pekarnah in zasebnih trgovinah.

Ljubljanske ulice so okoli nakupovalnih središč, pa tudi na večini mestnih vpadnic že ves teden polne pločevine. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Ljubljanske ulice so okoli nakupovalnih središč, pa tudi na večini mestnih vpadnic že ves teden polne pločevine. FOTO: Tomi Lombar/Delo

 

Prometni zamaški že teden dni pred prazniki


Na Prometno-informacijskem centru so pred prazničnim tednom pripravili prometno napoved. Kot predvidevajo, je močno povečan promet pričakovati v okolici nakupovalnih središč in prireditev. Vrhunec obiska nakupovalnih središč in s tem povezane gneče na cestah je sicer napovedan od danes popoldne in jutri cel dan, pa tudi še v nedeljo in ponedeljek dopoldne. Gnečo je bilo sicer v mestnih središčih čutiti že ves teden in številni so si morali za pot iz službe, ko je že tako gneča, vzeti še nekaj več časa. Nekaj gneče je pričakovati tudi na avtocestah, saj se začenjajo počitnice v nekaterih bližnjih evropskih državah in je pričakovati tranzitni promet proti mejnim prehodom s Hrvaško. 

Zaradi prepovedi tovornega prometa med prazniki na Prometno-informacijskem centru opozarjajo še na povečan promet tovornjakov v četrtek 27. decembra na avtocesti v smeri od Madžarske proti Italiji.

Preberite še:

Komentarji: