Nekatere predele že pobelil sneg - previdno na cestah in v gorah

Aktualne vremenske razmere za hribolazenje niso primerne, tudi na cestah bodite previdni. Meja sneženja bo na okrog 800 metrih nadmorske višine.
Fotografija: Ljubelj Foto Pu Kranj
Odpri galerijo
Ljubelj Foto Pu Kranj

Nekatere višje ležeče predele države so zajele snežne padavine. Zjutraj je namreč rahlo snežilo na Ljubelju, v Podkorenu, Ratečah in na jezerskem. Tako so se ponekod poslabšale tudi vozne razmere. Čeprav še ni 15. november, ko morajo imeti vozila zimsko opremo, policisti opozarjajo, da so ceste spolzke. 



Zaradi zimskih razmer je po podatkih Prometno-informacijskega centra zaprta cesta na Mangartsko sedlo, na prelazih Ljubelj in Jezerski vrh pa je obvezna uporaba zimske opreme. 

Razmere pa se niso poslabšale le na nekaterih cestah, pač pa tudi v visokogorju. Kratki rokavi in nizki pohodni čevlji tako odpadejo, če se odpravljate kam višje. Aktualno vreme zelo povečuje tveganje za nesreče, zdrse in padce, je opozoril Bojan Kos s Policijske uprave Kranj in dodal, da razmere za hribolazenje niso primerne. 

Jutri naj bi nas razveselil tudi najhladnejši dan, ko bodo marsikje v Sloveniji zjutraj termometri kazali temperature malo pod ničlo. To pomeni tudi prvo slano.



Danes dopoldne se bo na Primorskem delno razjasnilo. Drugod bodo še manjše padavine, meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 800 metrih. Popoldne bo suho, oblačnost se bo ponekod trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od štiri do osem, na Primorskem, kjer bo pihala šibka do zmerna burja, do 15 stopinj Celzija, so zapisali na Agenciji RS za okolje.

Jutri bo na Primorskem in gorah pretežno jasno. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Burja na Primorskem bo do večera povsod ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do tri, na Primorskem od štiri do sedem, najvišje dnevne od pet do devet, na Primorskem do 15 stopinj.

V soboto bo na severovzhodu še delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo pričelo deževati. V višjih legah in ponekod po nižinah bo pihal jugozahodni veter. V nedeljo bo oblačno s padavinami, več dežja bo v zahodni polovici Slovenije. Ob morju bo pihal jugo.

Preberite še:

Komentarji: