Nekdanji poslanec SDS bo moral stranki povrniti stroške iz kampanje

Nekdanji poslanec SDS Zvonko Lah bo moral, kot sporočajo iz SDS, povrniti 5161 evrov stroškov iz kampanje leta 2014.
Fotografija: Nekdanji poslanec SDS Lah je najprej prestopil v NSi, nato pa se po dveh letih poslovil tudi od te stranke. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Nekdanji poslanec SDS Lah je najprej prestopil v NSi, nato pa se po dveh letih poslovil tudi od te stranke. FOTO: Jure Eržen/Delo

Ljubljana – Nekdanji poslanec SDS Zvonko Lah, ki je avgusta 2016 izstopil iz stranke in poslanske skupine, bo moral zaradi prestopa v drugo poslansko skupino po odločitvi višjega sodišča stranki SDS povrniti stroške volilne kampanje v letu 2014 v višini 5.161 evrov skupaj z zamudnimi obrestmi, so čviknili v SDS, kjer pa sodbe ne razkrivajo v celoti. Lah, ki s sodbo še ni seznanjen, bo - kot je navedel za STA - komentar podal šele, ko jo bo dobil.

Lah je sicer nekaj časa deloval kot nepovezani poslanec, potem pa se je za nekaj časa vključil v NSi in njeno poslansko skupino. A se je aprila 2018 odločil tudi za izstop iz NSi, takrat je povedal, da je že ob svoji pridružitvi NSi dejal, da ga v poslanski skupini ne bo več, ko Ljudmila Novak ne bo več predsednica stranke.

Neuradno pa se je špekuliralo, da naj bi se za odhod iz NSi po tistem, ko so interne ankete, ki jih je opravila NSi, v volilnem okraju, kjer je želel kandidirati, pokazale prednost drugi kandidatki. To naj bi bila Vida Čadonič Špelič, aktualna direktorica novomeške občinske uprave in nekdanja generalna direktorica veterinarske uprave oz. pozneje uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Več iz te teme:

Komentarji: