Nesojeni evropski poslanec na kmetijsko ministrstvo

Namesto Tanje Strniša iz SD, ki odhaja za veleposlanico v Prago, za državnega sekretarja Desusov Damjan Stanonik.
Fotografija: Novi državni sekretar na kmetijskem ministrstvu, rojen leta 1975, je na FDV diplomiral z nalogo Vpliv evropeizacije na organizacijsko strukturo in povezovanje ekonomskih interesnih skupin. Blažž Samec/Delo
Odpri galerijo
Novi državni sekretar na kmetijskem ministrstvu, rojen leta 1975, je na FDV diplomiral z nalogo Vpliv evropeizacije na organizacijsko strukturo in povezovanje ekonomskih interesnih skupin. Blažž Samec/Delo

Vlada je za državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu imenovala univerzitetnega diplomiranega politologa Damjana Stanonika, ki je na listi Desusa neuspešno kandidiral za evropskega poslanca.

Damjan Stanonik.
Damjan Stanonik.
Zadnjih pet let je služboval v Bruslju kot eden od treh asistentov nekdanjega evropskega poslanca Iva Vajgla. Pred tem je bil aktiven na lokalni ravni, vodil je Komunalo Vodice, bil je tudi predsednik tamkajšnjega prosvetnega društva.

Kot smo že poročali v Delu, naj prav prvak Desusa Karl Erjavec že pred časom začel navijati za njegovo imenovanje na položaj na kmetijskem ministrstvu, ki pripada Desusu in ga vodi Aleksandra Pivec. Mesto državnega sekretarja se je izpraznilo z odhodom dolgoletne državne sekretarke Tanje Strniša, ki sicer pripada stranki SD, na veleposlaništvo v Prago. 

Preberite še:

Komentarji: