Nesreče, zapore in zgoščen promet

V večjem delu Slovenije so ceste mokre, zato previdnost ne bo odveč.
Fotografija: Na mejnem prehodu Obrežje čakajo tovorna vozila pri vstopu v Slovenijo dve uri, na mejnem prehodu Gruškovje pa eno uro. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Na mejnem prehodu Obrežje čakajo tovorna vozila pri vstopu v Slovenijo dve uri, na mejnem prehodu Gruškovje pa eno uro. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Po podatkih Prometno-informacijskega centra (PIC) je bil dopoldne zaradi slabega vremena na številnih cestah zgoščen promet. Zaradi jutranje prometne konice je bil promet povečan na cestah, ki vodijo v mestna središča, in na mestnih obvoznicah. Gneče in zastoji nastajajo predvsem na cestah, ki vodijo proti Ljubljani.



Vse udeležence v prometu opozarjajo, da so v večjem delu Slovenije ceste mokre, zato svetujejo dodatno previdnost. Zaradi burje je na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in Ajdovščino prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton. 
 
Na primorski avtocesti v smeri proti Ljubljani se je pred počivališčem Lom zgodaj zjutraj pripetila nesreča. Posledice prometne nesreče so že odstranili. Tudi na dolenjski avtocesti pred priključkom Višnja Gora proti Ljubljani se je pripetila nesreča. Posledice so prav tako že odstranili, do Ivančne Gorice pa je še vedno mogoče pričakovati zastoje. Prometna nesreča se je zgodila tudi med počivališčem Dul in priključkom Trebnje – vzhod proti Obrežju. Zaradi nesreče je bil zaprt vozni pas. Zaradi nesreče je popolna zapora tudi na cesti Borl–Zavrč.


Delovne zapore


Na gorenjski avtocesti bo do predvidoma tretje ure popoldne zaprt uvoz Kranj –zahod proti Karavankam. Obvoz bo mogoč po priključku Naklo. V Kranju pa bodo zaradi rekonstrukcije mostu čez Savo zaprli odsek Kidričeva–Iskra. Obvoz bo urejen po državnih in občinskih cestah.

Do 7. oktobra so na štajerski avtocesti predvidene popolne zapore ob delovnikih ponoči ter ob koncih tedna med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani ter na uvozu v Trojane v obe smeri. Na gorenjski avtocesti pa bo skozi predor Karavanke promet potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom vsak teden do 14. oktobra 2018, in sicer v nočeh na sredo in četrtek med 19. in 6. uro, v nočeh na nedeljo pa med 21. in 5. uro. Predvidoma do 3. oktobra bo zaprt izvoz Jesenice – zahod iz smeri Ljubljane.

Zaradi odstranjevanja cestninske postaje Nanos in rekonstrukcije razcepa na vipavski hitri cesti bo do 7. oktobra zaprta hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani in Kopru. Obvoz za osebna vozila po omogočen po vzporedni regionalni cesti, za tovorni promet iz Italije proti Sloveniji pa prek Fernetičev. Do 21. oktobra pa bo na razcepu Nanos zaprta cesta, ki vodi iz Kopra proti Novi Gorici. Obvoz je urejen prek priključka Razdrto. 
 

Preberite še:

Komentarji: