Nevarno početje, za katerega je zagrožena kazen 300 evrov (VIDEO)

Kljub številnim opozorilom, naj tega ne počnejo, so vozniki med neurjem ustavljali svoje avtomobile v predoru.
Fotografija: Ustavljanje v predoru. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Ustavljanje v predoru. FOTO: Dars

Ljubljana – Nadzorne kamere Družbe za avtoceste (Dars) so pokazale, da so med sredinim neurjem, ki je popoldne zajelo tudi prestolnico, ustavljali avtomobile v predoru Šentvid. Globa, ki je prepisana za ustavljanje na avtocesti, znaša 300 evrov.



»Neodgovorni voznik ob neurju na avtocesti še vedno ustavlja v predoru, na odstavnem pasu, obrača ... S tem ogroža tako sebe kot soudeležence v prometu, saj lahko pride do zastojev ali nevarnih naletov,« so zapisali na Darsu. Potem, ko je tik pred izvozom iz predora ustavil prvi voznik, so njegovemu zgledu sledili še drugi.



Nekateri vozniki ob neurju na avtocesti svoja vozila še vedno ustavljajo v predorih, na odstavnih pasovih, obračajo ali izstopajo iz vozila, s tem pa ogrožajo tako sebe kakor tudi druge udeležence v prometu. Voznik lahko ustavi svoje vozilo na parkirnih prostorih počivališč, nikakor pa ne na odstavnih pasovih ali celo na vozišču, svetujejo na Darsu.



»Ne ustavljaj na avtocesti, pod nadvozi, v predorih, ne obračaj vozila, ne vozi v nasprotno smer, ne vozi vzvratno. Prilagodi hitrost in varnostno razdaljo!« ob napovedanih neurjih vedno znova opozarjajo tako na Darsu kot policija. Tudi Uprava za zaščito in reševanje v svojih priporočilih, kako ukrepati med neurjem, opozarja, da če vas med vožnjo preseneti toča, ne ustavljajte vozila pod nadvozi, mostovi ali v predorih.

Več iz te teme:

Komentarji: