Nihče od vpletenih ne bo izgubil službe

Vodenje bo prihodnji torek, po predčasni upokojitvi Dušana Valentinčiča, prevzela Janja Pahor Mohorič.
Fotografija: Andreja Katič je bila po obisku zadovoljna s tem, kar je videla. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Andreja Katič je bila po obisku zadovoljna s tem, kar je videla. FOTO: Roman Šipić/Delo

»Če bi nočna izmena delala, kot je v načrtih varovanja, bi se danes pogovarjali o uspehu. Bistvo je, da niso delali tistega, kar bi morali,« je generalni direktor uprave za kazenske sankcije Jože Podržaj ob današnjem obisku koprskega zapora, s pravosodno ministrico Andrejo Katič, spregovoril o vlogi pravosodnih policistov ob pobegu dveh pripornikov 30. decembra.



Nihče od vpletenih ne bo izgubil službe, je zagotovil, šest zaposlenih, od tega pet pravosodnih policistov, pa bo dobilo opozorilo pred prekinitvijo delovnega razmerja. Andreja Katič je bila po obisku zadovoljna s tem, kar je videla, a je dejstvo, da je 35 odstotkov ljudi premalo. Četudi bi nove kadre zaposlili danes, pa traja usposabljanje za delo pravosodnega policista eno leto in pol, zato se bodo za zdaj poskušali dogovoriti za vsak ukrep, ki bi bil možen. Upa pa, da se bo z ministroma za finance in za javno upravo lahko dogovorila za dodatne zaposlitve.

Zaradi pomanjkanja paznikov so morali lani odpovedati več kot 500 spremstev iz zaporov na sodišče in v druge institucije. V torek, po upokojitvi Dušana Valentinčiča, bo kot vršilka dolžnosti vodenje koprskega zapora prevzela Janja Pahor Mohorič, predsednica interne komisije, ki je obravnavala okoliščine pobega pripornikov.

Dušan Valentinčič prihodnji torek odhaja v predčasni pokoj. FOTO: Igor Zaplatil/Delo
Dušan Valentinčič prihodnji torek odhaja v predčasni pokoj. FOTO: Igor Zaplatil/Delo

Preberite še:

Komentarji: