NLB za slovenske porodnišnice zbrala dobrih 67.000 evrov

Z akcijo Majhni koraki spreminjajo svet pomaga slovenskim porodnišnicam pri nakupu nove medicinske opreme ali obnovi porodnih sob.

Objavljeno
06. september 2017 14.11
Mo. Č., STA
Mo. Č., STA

Nova ljubljanska banka je skupaj s strankami in športniki v letošnji akciji Majhni koraki spreminjajo svet za slovenske bolnišnice zbrala 67.091 evrov. Gre za finančno pomoč, namenjeno ginekološko-porodniškim oddelkom bolnišnic, so sporočili iz NLB.

Z akcijo Majhni koraki spreminjajo svet v NLB tako že tretje leto zapored pomagajo slovenskim porodnišnicam pri nakupu nove medicinske opreme ali obnovi porodnih sob.

Letošnjo akcijo so navezali na ponudbo stanovanjskih kreditov. Sto evrov od vsakega stanovanjskega kredita NLB, sklenjenega v aprilu, so namenili v sklad za porodnišnice. Vse poslovalnice NLB po Sloveniji so poleg tega dobile posebne zbiralnike za prostovoljne prispevke.

»Z akcijo stanovanjskih kreditov se je v skladu za porodnišnice nabralo 64.300 evrov, naše stranke in športniki, ki jih podpiramo, pa so v zbiralnike darovali še 2791 evrov,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Razlog za akcijo pomoč novorojenčkom

Znesek so podarili ginekološko-porodniškemu oddelku Splošne bolnišnice Murska Sobota, oddelku za ginekologijo in porodništvo Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, ginekološko-porodnemu oddelku Splošne bolnišnice Brežice, ginekološko-porodnemu oddelku Splošne bolnišnice Trbovlje, ginekološko-porodniški službi Splošne bolnišnice Jesenice, ginekološko-porodniškemu oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto in Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj. Vsaka posamezna bolnišnica je tako prejela 9585 evrov.

Kot je dejal predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, je razlog za to akcijo pomoč novorojenčkom, najbolj ranljivemu delu družbe.

V letu 2015 so v NLB ljubljanski porodnišnici darovali 13.500 evrov, leta 2016 pa so za porodnišnice na območju Štajerske in Primorske regije zbrali 55.000 evrov.