Novembrski Super 50!

Jutri dodatno branje v Delu in Slovenskih novicah

Objavljeno
02. november 2018 12.10
Posodobljeno
04. november 2018 11.24
S Tomažem Capudrom o predelovanju motociklov.
G. K.
G. K.
Ni Trnovčana brez vzdevka. Tomaž Capuder je Capo. Tipično zgovoren in z urbanimi prispodobami dobro založen Trnovčan. Možak s podjetjem Dreamachine Motorcycles, sanjaško preoblikovanimi motocikli. Letnik 1969 trka na vrata kluba odraslih z nestrohnjeno zalogo domišljije in premišljene mladostne norosti.

Urinska inkontinenca je opredeljena  kot socialna bolezen, ki prizadete močno ovira pri vsakdanjih dejavnostih, omejuje socialne stike in uveljavljanje, včasih vodi tudi v depresijo. Prihaja pa tisti čas v letu, ko tarnamo nad prehladi in gripo ter poskušamo odpraviti bolečine v grlu, nadležen kašelj in odmašiti nos. Toda vsi vemo, da je bolje preprečiti kot zdraviti, zato je modro poskrbeti za čim krepkejši imunski sistem

Letošnja letina jabolk je super, žita kilava. A bistveno je zavedanje, da domača hraba ni muha enodnevnica, ki pribrenči in odfrči. Zdravo domače. Ali pa tuje, kot kurkuma, s stoineno blažilno lastnostjo.

V Bermudskem trikotniku je marsikdo izginil, iz gorenjskega se vračajo prepolni vtisov. Iz Trboj, S,mednika, Vogelj.

Ob vsakem začetku svetovnega pokala v alpskem smučanju se je težko izogniti Tini Maze in njenim rekordnim uštevilčenim dosežkom.

Težko pa se je izogniti tudi dejstvu, da se je okoli svetega Martina napletlo nepreštevno legend, večina pisanih na kožo veseljaštvu.

Pa še moda za vas – ko je v Diorjevih časih ženska še bila dama in je to s ponosom oznanjala s svojo podobo, so bili obvezni del nje rokavice in klobuček ali bareta.