Promet se umirja, po gorenjski avtocesti imeli tudi kolesarja

Začele so se poletne počitnice v Nemčiji, Švici in na Nizozemskem in (pričakovano) že povzročile daljše zastoje.
Fotografija: Na mejnih prehodih so že dolge kolone. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Na mejnih prehodih so že dolge kolone. FOTO: Leon Vidic/Delo

Ljubljana - Promet po državi se je popoldne nekoliko umiril. Daljši zastoji so še na podravski avtocesti proti mejnemu prehodu Gruškovje, na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji ter na cestah Koper - Dragonja in Portorož - Sečovlje. Na mejnih prehodih Gruškovje, Dragonja in Sečovlje so še vedno daljše čakalne dobe.



Najdlje je treba čakati na Gruškovju, in sicer za izstop iz države dve uri, za vstop v državo pa uro in 15 minut. Na Dragonji in Sečovljah je čakalna doba za izstop iz države uro in 45 minut, na Jelšanah za izstop 30 minut, na mejnem prehodu Sočerga pa 20 minut.
 

Promet ovirajo tudi številne zapore


​Promet ponekod ovirajo tudi delovne zapore in nekatere prireditve. Na gorenjski avtocesti med Brnikom in Vodicami bodo danes spreminjali delovno zaporo, promet bo oviran, možni so zastoji, opozarja prometno-informacijski center.

Zaradi prireditve Pivo in Cvetje bodo do nedelje v Laškem zaprte ceste Celje-Šmarjeta in Laško-Breze-Šentjur. Zaradi nočnega teka okoli blejskega jezera Nočna 10ka bo danes na Bledu zaprtih več cest. Med 21.50 in 23.20 bo zaprta cesta Bled-Bohinj od hotela Toplice do križišča na Pristavi, obvoza ne bo. Med 21. in 24. uro bo zaprtih tudi več lokalnih cest na Bledu.

V času turistične sezone velja tudi omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, in sicer ob sobotah med 8. in 13. uro, na primorskih cestah med 6. in 16. uro ter ob nedeljah in praznikih med 8. in 21. uro, na primorskih cestah pa med 8. in 22. uro.

Komentarji: