Obljubljamo vam dobro in napeto branje

Jutri vas v sobotnem Delu čaka novost.
Fotografija: Damian Merlak, začetnik najuspešnejše slovenske zgodbe v svetu kriptovalut. 33-letni Kranjčan, ki zdaj večinoma živi na Malti, je pred kratkim postal lastnik več turističnih nepremičnin ob Bohinjskem jezeru. Zgodbo o njem boste lahko prebrali v sobotnem Delu v novi rubriki Carpe diem. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Damian Merlak, začetnik najuspešnejše slovenske zgodbe v svetu kriptovalut. 33-letni Kranjčan, ki zdaj večinoma živi na Malti, je pred kratkim postal lastnik več turističnih nepremičnin ob Bohinjskem jezeru. Zgodbo o njem boste lahko prebrali v sobotnem Delu v novi rubriki Carpe diem. FOTO: Jure Eržen/Delo

Carpe diem je nova rubrika v sobotnem Delu, v njej bomo vsak teden predstavljali portrete prebojnikov, ljudi, ki so zaljubljeni v svoj poklic, ki so uspešni, zanimivi, drugačni. Podjetnike, umetnike, športnike, založnike, znanstvenike, ne samo iz Slovenije, temveč tudi iz sveta. Že to soboto boste lahko prebrali zgodbo Vesne Milek o kriptomilijonarju Damianu Merlaku, sledili bodo še portreti Ane Roš, Bei Daa, enega največjih kitajskih pesnikov, performerke Marine Abramović in mnogih drugih.

Dobro in napeto branje, ki vas bo v soboto čakalo v Delu, v nedeljo pa na Delo.si!

Spremljajte nas tudi na instagramu:


Kaj lahko pričakujete jutri?


Jutri vam prinašamo ekskluzivno zgodbo z Malte, kjer živi kriptomilijonar in podjetnik Damian Merlak. Z Vesno Milek sta govorila o uporništvu, teži in lepoti denarja, o prvem milijonu, o "pobalinskem" značaju kriptovalut in o tem, da bo kmalu treba na Mars.

Bilo je enkrat pri osemnajstih, ko si je obljubil, da bo naredil vse, da mu od tridesetega leta ne bo več treba delati. Kako to? Postavil si je cilj. Nato je razlagal o odrekanju, o stresu, o tem, da je bil cele dneve za računalnikom, da je minilo desetletje, ko v resnici sploh ni živel. Je takoj vedel, da so kriptovalute prihodnost? Seveda ne. Prvi, ki mu je poslal link, je bil njegov sodelavec Sebastjan Trepča, še v času, ko je delal za njegovo podjetje v Londonu. Malo je pobrskal po tej spletni skupnosti, ki je bila takrat še v povojih, zdela se mu je bolj nekakšna hipijevska finta kot kaj resnejšega. Neki entuziasti pač, ki hočejo uvesti paralelno valuto. Kmalu je pozabil na to.

Več jutri v Delu!
 

Komentarji: