Od dnevne sobe do Lune

V ponedeljek dodatno branje v Delu in Slovenskih novicah.

Objavljeno
28. junij 2019 11.30
Posodobljeno
28. junij 2019 12.50
G. K.
G. K.
V akciji, projektu časopisne hiše Delo Zdravje 2019 se v tokratni številki natanko posvečamo vprašanju varovanih stanovanj v Sloveniji.

V vlogi legende je Veronika Gaber Korbar, vzgojiteljica v Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana, ki se sprašuje, zakaj mora pouk biti dolgočasen, kako ga napraviti življenjskega.

Poletje ima kljub prijetnostim tudi nekoliko manj blažilne učinke, tegobam so najbolj izpostavljene noge, saj vemo, glivice, bradavice ... Že od malega pa nas učijo, da je nekaj fej in fuj in mora ostati skrito pod krilom intime, Denimo zlata žila, hemoroidi.

Dopust, lahko na drugem koncu sveta, a brezdelje lahko uresničite tudi v dnevni sobi ali malo za domačim plotom. Kamorkoli lahko greste, saj je del našega sveta tudi Luna, pol,stoletja je, kar je Neil Armstrong naredil majhen korak za človeka, velik skok za človeštvo.

Države se razlikujejo po marsičem, tudi po metodologiji obešanja žehte.  Fotografsko dokumentirano.

Moda in videz sta sila pomembna tudi v športu, ne glede na zbanaliziranost pa velja, da bela barva oblačil odganja vročino, črna (kilo)grame.

Gotovo ni brez soli misel o tem, da naj gre več vročine v korak z manj alkohola, pišemo pa tudi o soli. Ki naj je ne bo preveč.