Kako pomembna je še Trilateralna komisija?

Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš o prvem odstopu ministra v novi vlada, še bolj zanimiv pa je pogovor o omrežjih na mednarodni ravni.
Fotografija: Ali Žerdin in Janez Markeš sta spregovorila tudi o Trilateralni komisiji. FOTO: Delo
Odpri galerijo
Ali Žerdin in Janez Markeš sta spregovorila tudi o Trilateralni komisiji. FOTO: Delo

Komentatorja Dela Ali Žerdin in Janez Markeš sta se tokrat pogovarjala o stvareh, ki na prvi pogled nimajo veliko skupnega, toda v marsičem imajo precej povezav.

Nova slovenska vlada je tako že ostala brez prvega ministra. Marko Bandelli je zaradi neprimerne komunikacije in nekaterih drugih očitkov odstopil z mesta kohezijskega ministra.


 
»Presenetljiva je hitra reakcija premirja Marjana Šarca in da v koaliciji zato niso razbili veliko porcelana,« je povedal Ali Žerdin. »Gospod ne ve, kaj je narobe naredil. Zanj je to neponovljivo in doma njegovi otroci jokajo. Ne vidi razlike med osebnim prostorom in javno dobrim, kar je neverjetno,« je pristavil Janez Markeš. »Prej zanj sploh nismo vedeli. Ljudje so ga spoznali šele po aferi.«



Markeš opozarja, da je konfuzna že naša slovenska politika, enako velja za širšo politiko v naši soseščini, nič drugače ni v Združenih državah Amerike. »Naša vlada ne sestavlja javnega prostora. Manjka nam politične filozofije, o politiki se sploh ne pogovarjamo,« je rekel Markeš, Žerdin pa je pripomnil: »Gre za svetovni pojav.«

Govorila sta tudi britanskih pogajanjih o izstopu iz Evropske unije, še bolj zanimivo pa je, da bo Ljubljana v petek postala »pritajeni center Evrope« zaradi sestanka Trilateralna komisije. Zakaj pritajeni? Oglejte si pogovor!

***

Uporabnike prosimo, da nam svoje mnenje pošljejo na elektronski naslov internet@delo.si. Komentarje bomo objavili po lastni presoji.

Preberite še: