Od srede do srede: O drami drugega kroga lokalnih volitev in drugem (VIDEO)

Zlasti v mestnih občinah se je županska struktura kar dobro zamenjala, je opozoril Ali Žerdin in se vprašal, zakaj je temu tako?

Objavljeno
05. december 2018 15.55
Posodobljeno
05. december 2018 16.10
Ali Žerdin in Janez Markeš sta se tokrat posvetila lokalnim volitvam. FOTO: Delo
Video: Voranc Vogel, A. I.
Video: Voranc Vogel, A. I.
Lokalne volitve so mimo, prinesle so precej sprememb. Ali Žerdin je v uvodu dejal, da so presenetljive predvsem mestne občine. V nekaterih so že v prvem krogu zmagali aktualni župani.

​»Vsi, ki pa so se potegovali za ponovitev županske funkcije v drugem krogu, so tekmo izgubili. Kot da bi volilno telo dobilo sporočilo - župan, ki v prvem krogu ne more zmagati, je utrujen in si zasluži počitek, odpravnino, slovo. Potem sledijo preobrati.«Zlasti v mestnih občinah se je županska struktura kar dobro zamenjala, je opozoril Žerdin in se vprašal, zakaj je temu tako?Janez Markeš je razlog za to pripisal zavedanju ljudi, ki na lokalni ravni svoje interese razumejo mnogo bolj kot na nacionalni ravni. »Zavedanje ljudi v lokalnem okolju, da imajo politika in volitve namreč močan vpliv na njihovo neposredno življenje, je bil res silovit. In potrdilo se je, da resnično vsak glas šteje,« je dejal Markeš v potrditev omenil Koper in Šmarješke Toplice.

Veliki obrat v Kopru ni velik. Ampak je. Zakaj? Prisluhnite pogovoru. 

***

Uporabnike prosimo, da nam svoje mnenje pošljejo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Komentarje bomo objavili po lastni presoji.