Od srede do srede: Po Adrii Adria?

Delova komentatorja Janez Markeš in Ali Žerdin sta tokrat razpravljala o zanimanjih za nakup celotne ali dela poslovne celote Adrie Airways.

Objavljeno
13. november 2019 16.20
Posodobljeno
13. november 2019 16.24
Ali Žerdin in Janez Markeš. FOTO: Delo
Ali Žerdin, Janez Markeš, L. Z.
Ali Žerdin, Janez Markeš, L. Z.
Delova komentatorja Janez Markeš in Ali Žerdin sta tokrat razpravljala o zanimanjih za nakup celotne ali dela poslovne celote Adrie Airways. Med morebitnimi interesenti so slovenski podjetniki Joc Pečečnik, Izet Rastoder in Ivo Boscarol. 

»Najprej se moramo zavedati, da govorimo o obdukciji trupla: Adria je že bila prodana in že bila zavožena,« je dejal Markeš in pri tem pokritiziral slovenska politične in državniške elite, ki so bile ob prodaji zelo kratkovidne. »Nacionalni letalski prevoznik ima poseben pomen za državo – tako kot pošta, železnice, šolstvo in zdravstvo,« je še poudaril Markeš. »Jasno je, da tu gre za interes zasebnega kapitala. Je to dobro ali slabo?« je vprašal Žerdin.

»Raje bi videl, da Adrio kupi Joc Pečečnik, ki je že pokazal pripadnost in navezanost na prostor, iz katerega nenazadnje tudi izhaja, kot pa neki novi špekulant, ki bi iz tega nereda hotel ustvariti le profit,« je dejal Markeš.