Od srede do srede: Vrnitev Marjana Podobnika (VIDEO)

Po osemnajstih letih se vrača politik, ki je na pozicijo šefa Telekoma prišel iz vlade Janeza Drnovška.
Fotografija: Marijan Podobnik se je po osemnajstih letih z dobrimi argumenti vrnil v politiko. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Marijan Podobnik se je po osemnajstih letih z dobrimi argumenti vrnil v politiko. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Komentatorja Dela Ali Žerdin in Janez Markeš se v tokratni oddaji pogovarjata o vrnitvi Marjana Podobnika v politiko po kar 18 let trajajoči odsotnosti. »Zadnja reč, ki jo je počel v Sloveniji in je bila še opazna, je bilo vodenje Telekoma. Na pozicijo šefa Telekoma je prišel iz vlade, ki jo je tedaj vodil še Janez Drnovšek, tako da imamo opravka s precejšnimi časovnimi razdaljami,« uvodno pojasni Delov komentator in urednik Sobotne priloge Žerdin.

»Vrnitev Podobnika verjetno ne pomeni kakšnih velikih rezultatov za Slovensko ljudsko stranko ali desnico kot celoto,« dodaja Markeš ter pojasnjuje, da se je Podobnik že v tistih časih od preostalih politikov razlikoval v tem, da je bil samonikel, je bil nepredvidljiv ter je znal jadrati populizem, kot ga v tistem času Janez Janša še ni znal.



Tip političnega žargona, ki ga je Podobnik patentiral v devetdesetih letih, poskušata prestaviti v sodobni čas. Tej temi se bo Markeš posvetil tudi v tokratni Sobotni prilogi.

Z omenjeno tematiko se med drugim ukvarja tudi španski avtor Carlos G. Villa, ki v svojem doktoratu raziskuje proces slovenske osamosvojitve s stališča svetovnega sistema. Bivši študent Rastka Močnika je v ZDA pri bivših predsednikih poiskal arhive ter napisal delo o dilemah slovenske osamosvojitve ter tranzicije.

***

Uporabnike prosimo, da nam svoje mnenje pošljejo na elektronski naslov internet@delo.si. Komentarje bomo objavili po lastni presoji.
 

Preberite še:

Komentarji: