Otroška srčna kirurgija: UKC staršem odslej na voljo prek e-pošte  

Po odhodu treh zdravnikov odprli kanal za komunikacijo s starši bolnih otrok.   
Objavljeno
15. maj 2018 14.53
Posodobljeno
16. maj 2018 11.44
Otroški srčni program je dodatno prizadel odhod treh zdravnikov. 
Sandra Hanžič
Sandra Hanžič
Ljubljana – Univerzitetni klinični center je danes odprl elektronski naslov, na katerega se lahko obrnejo vsi starši, ki potrebujejo pojasnila o zdravljenju srčnih boleznih svojih otrok.

Za vse informacije so dosegljivi na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.Dodatna pojasnila vam bodo posredovali pisno ali vas bodo osebno kontaktirali.


To novost uvajajo potem ko so prejšnji teden trije kardiologi iz službe za otroško kardiologijo - Tomaž Podnar, Samo Vesel in Stevan Bajić - dali odpoved in bodo v UKC le še do izteka dvomesečnega odpovednega roka. V službi tako ostaja le ena zdravnica, ki pa ji pogodba poteče junija letos. Poleg tega so letos iz največje zdravstvene ustanove pri nas odšli že štirje zdravniiki iz oddelka otroške intenzivne terapije. Tudi ta je zaradi kadrovskih odlivov, tako kot otroška kardiologija, tik pred kolapsom.

Na UKC zdaj iščejo rešitve za zdravljenje otrok, bodisi doma bodisi v tujini. V igri je tudi ukinitev programa, na pristojnem ministrstvu za zdravje pa rešitev vidijo v novoustanovljenem nacionalnem inštitutu za otroške srčne bolezni, ki naj bi predvidoma začel delovati s prvim julijem.