Palfinger bo na Teznem lahko postavil lakirnico

Snaga je Palfingerju zagotovila 14-letno stavbno pravico na zemljišču, kjer želi zgraditi lakirnico.

Objavljeno
16. oktober 2015 21.29
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor
Maribor - Zaplet okrog Snaginega zemljišča na Teznem, ki ga za gradnjo nove lakirnice potrebuje podjetje Palfinger, je rešen: mariborska Snaga in avstrijski Palfinger sta podpisala pogodbo, na podlagi katere lahko Palfinger začne z gradnjo svoje lakirnice na tem zemljišču.

Mariborska Snaga je, kot so danes sporočili s tega občinskega podjetja, Palfingerju zagotovila 14-letno stavbno pravico na želenem zemljišču, Mestna občina Maribor pa se je v ločeni izjavi zavezala, da bo v roku enega leta aktivno pristopila k iskanju nadomestnega zemljišča za Snago. Tako bo lahko podjetje Palfinger v končni fazi zemljišče na Teznem tudi odkupilo od Snage.

Ta omenjenega 20.000 kvadratnih metrov velikega zemljišča (kupila ga je že pred dobrim desetletjem) ne uporablja za svojo dejavnost, meji pa na območje avstrijskega podjetja, ki želi tam postaviti novo lakirnico. »Verjel sem, da bomo rešitev našli na tak način, da bodo zadovoljne vse ključne stranke,« je po podpisu pogodbe povedal novi direktor Snage Cveto Žalik. Po njegovih besedah tako zdaj ni več ovir za gradnjo objekta, v katerem bo po zagotovilih Palfingerja delo dobilo do 50 ljudi.

Žalik je sicer vodenje Snage prevzel pred dnevi, potem ko je njen nadzorni svet odpoklical dotedanjega Snaginega direktorja Aleša Vajngerla. Uradno so ga razrešili prav zaradi zapletov s podpisom pogodbe za zemljišče na Teznem, zaradi česar da so bila celo ogrožena delovna mesta v mariborskem obratu Palfingerja. A Vajngerl (pod njegovim vodstvom je Snaga poslovala pozitivno) je očitke nadzornikov in občine, povezane s problematiko tega zemljišča, zavrnil.