Parafiran sporazum med Listo Zorana Jankovića in Gibanjem Svoboda

Za sodelovanje z Listo Zorana Jankovića so se odločili, ker menijo, da lahko Gibanje Svoboda na ta način uresniči svoje programske cilje v Ljubljani.
Fotografija: O vsebini ne bodo govorili do podpisa sporazuma in novinarske konference prihodnji teden. FOTO: Jure Makovec/Afp
Odpri galerijo
O vsebini ne bodo govorili do podpisa sporazuma in novinarske konference prihodnji teden. FOTO: Jure Makovec/Afp

Vodji svetniških skupin Liste Zorana Jankovića Aleš Čerin in Gibanja Svoboda Samo Logar sta prejšnji teden parafirala koalicijski sporazum o sodelovanju v ljubljanskem mestnem svetu. Logar je pojasnil, da o vsebini ne bodo govorili do podpisa sporazuma in novinarske konference prihodnji teden. Ob tem je potrdil, da bo nepoklicni podžupan.

Takrat bodo predstavili celotno vsebino pogodbe in način sodelovanja, je povedal Logar. Po njegovih navedbah »v tem sporazumu ni drugih strank ali list«. Logar bo kot podžupan zadolžen za področje športa, sporazum pa ne vsebuje drugih kadrovskih rešitev v občinski upravi.

Sicer so se dogovorili tudi za izvedbo nekaterih projektov, a tudi o njih Logar danes ni želel govoriti.

Za sodelovanje z Listo Zorana Jankovića v mestnem svetu so se odločili, ker menijo, da lahko Gibanje Svoboda na ta način uresniči svoje programske cilje v Ljubljani ter da bodo tako naredili največ za prebivalce Ljubljane, je dejal.

Podžupansko funkcijo v Ljubljani bodo opravljali Tjaša Ficko, Aleš Čerin, Janez Koželj, Dejan Crnek, Boštjan Koritnik in Samo Logar. Koželj se bo sicer med mandatom poslovil s te funkcije, zamenjal pa ga bo arhitekt in mesti svetnik Rok Žnidaršič.

Komentarji: