Parkiraj in se pelji po Kopru

Parkiranje bo stalo evro na dan, z nakupom parkirnega listka pa bodo uporabniki prejeli tudi povratno vozovnico.

Objavljeno
09. april 2014 13.19
suligoj/koper in ankaran
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Koper – Do poletja bodo v Kopru uredili tri nova parkirišča, na katerih bo 379 parkirnih mest. Zanje bo občina namenila 750.000 evrov, od tega približno 630.000 evrov nepovratnih evropskih sredstev.

Parkiranje bo stalo evro na dan, z nakupom parkirnega listka pa bodo uporabniki prejeli tudi povratno vozovnico za mestni avtobus. Parkirišča bodo razsvetljena, z videonadzorom in s polnilnicami za vozila na električni pogon.

V Kopru več kot 10.000 javnih parkirnih mest

Parkirišče za 186 vozil bo ob koprski pasareli čez obalno hitro cesto med Semedelo in Bonifiko, z njega bodo zgradili dostop na pasarelo, od koder je le nekaj minut do središča mesta. Drugi dve parkirišči z 79 novimi mesti bosta ob avtobusni postaji in pošti ob Kolodvorski cesti, kjer bodo letos uredili še parkirišče za 57 avtov in 27 avtodomov.

V Kopru je več kot 10.000 javnih parkirnih mest, brezplačna, ki jih je vse manj, pa so popolnoma zasedena. Grafistovo parkirišče Levji grad, kjer je 750 mest blizu mestnega središča, je le polovično zasedeno.

Ura parkiranja na njem stane pol evra, mesečni abonma 20 evrov. Lastniki pravijo, da so prodali že 400 abonmajev, nekaterim podjetjem tudi po »sindikalni« ceni 17 evrov.