Petnajst tabličnih računalnikov za šolarje

Intera Ptuj jih je ob svoji 15-letnici podarila šolarjem ptujske Osnovne šole Olge Meglič.

Objavljeno
04. september 2017 18.58
milosic*PTUJ
Franc Milošič
Franc Milošič

Učenci ptujske Osnovne šole Olga Meglič so prvi letošnji dan prišli v šolo z obnovljenim slikovitim pročeljem svoje šole v starem mestnem jedru, že drugi šolski dan pa so dobili še posebno darilo. Ptujsko podjetje Intera jim je ob svoji 15-letnici obstoja podarilo 15 novih sodobnih tabličnih računalnikov.

Intera je s svojo inovativno spletno in mobilni aplikacijo Intrix prepričala že preko 6 tisoč uporabnikov v kar 17 državah, tako da že soustvarja svetovne trende na področju poslovnih rešitev v oblaku in mobilnih aplikacij. Podjetje zaposluje 20 sodelavcev, pohvali se lahko z Zlato nitjo za najboljšega zaposlovalca v Sloveniji, podpira in donira za številne projekte predvsem v lokalnem okolju in se bo kmalu tudi formalno pridružilo mednarodni mreži podjetij Zaveza 1% (Pledge 1%), katere člani najmanj z odstotkom svojih virov podpirajo domače okolje. Intera že zdaj ta delež močno presega.

Direktor Intere Peter Ladič, ravnateljica šole Helena Ocvirk in lastnik Intere Davorin Gabrovec. Foto: Franc Milošič

Ravnateljica šole Helena Ocvirk je ob prevzemu računalnikov povedala: "Nakup sodobne opreme je za nas velik zalogaj, običajno kupujemo po enega ali dva računalnika na leto, zato kar 15 najnovejših tablic za našo šolo pomeni zelo veliko. Tablice bomo uporabili kot didaktični pripomoček, ki ga bodo sistematično, poglobljeno in vsebinsko osmišljeno uporabljali vsi učenci, od 1. do 9. razreda. Povezali smo se že z Zavodom za šolstvo, ki nam bo pri tem nudil strokovno pomoč.“ Donacijo sta šoli predala lastnik Intere Davorin Gabrovec in direktor Peter Ladič, ki sta svoje šolsko nabiranje znanja začela prav v tej šoli.