Piranski svetniki potrdili poravnavo občine in Hotelov Bernardin

Gre za zgodovinski trenutek, saj se s tem po 40 letih končno urejajo medsebojna razmerja, je prepričan župan Peter Bossman.

Objavljeno
20. junij 2017 23.35
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Piran - Piranski občinski svetniki so na današnji seji soglasno podprli predlog poravnave med občino in Hoteli Bernardin. Gre za zgodovinski trenutek, saj se s tem po 40 letih končno urejajo medsebojna razmerja, je prepričan župan Peter Bossman, ki je hkrati pojasnil, da se bližajo koncu tudi pogovori z Marino Portorož.

Neurejena lastniška razmerja parcel na območju Bernardina so v zadnjih letih vodila v dolgotrajen spor, v katerem sta obe strani vložili tako tožbe kot nasprotne tožbe, lani pa sta obe strani pristopili k mediaciji. Rezultat je bila pričujoča poravnava, v okviru katere je predvidena zamenjava vrste zemljišč, na koncu pa bodo Hoteli Bernardin glede na vrednost zamenjanih parcel plačali občini razliko v višini nekaj več kot 30.500 evrov. Obenem se Hoteli Bernardin zavezujejo k ustanovitvi služnostne pravice za prehod pešcev in koles na območju, kjer se nahaja javna kolesarska in pešpot.

»To pomeni, da smo po štirideset letih dokončno zaključili pogodbo, ki bi morala biti zaključena že, ko je Občina Piran dala svoje zemljišče kot garancijo za kredit za gradnjo kompleksa Bernardin,« je ob robu seje ocenil Bossman. »Vem, da bomo šli naprej z dobrim sodelovanjem s Hoteli Bernardin,« je dodal.

Ob tem je župan navedel, da tudi glede odprtih vprašanj z Marino, v prvi vrsti gre za usodo parka Sonce v Luciji, dobro kaže. »Mi smo se dogovorili večino stvari, par stvari je ostalo še odprtih in jih je treba doreči,« je povedal Bossman, ki upa, da bodo tudi dogovor z marino kmalu uvrstili na katero od prihodnjih sej občinskega sveta.